Pozitivan trend

Transakcije „mobilnog“ novca premašit će 2 trilijuna dolara na tržištima u razvoju do 2027.

Transakcije „mobilnog“ novca premašit će 2 trilijuna dolara na tržištima u razvoju do 2027.
Depositphotos / Ilustracija

Ukupna vrijednost mobilnih novčanih transakcija na tržištima u razvoju dosegnut će 2 trilijuna dolara do 2027., što je povećanje od preko 500 milijardi dolara u odnosu na 2023., prema Juniper Researchu. S rastom od 33 posto, tržište je potaknuto prijelazom na PaaP (Payments-as-a-Platform), model koji trećim stranama omogućuje isporuku proizvoda putem mobilnih aplikacija za novac.

Istraživanje je identificiralo PaaP kao pokretač razvoja mobilnog novca, jer omogućuje trećim stranama da imaju veći pristup korisnicima, a da operateri mobilnog novca ne moraju sami razvijati dodatne usluge. To također omogućuje veće prihode za operatere mobilnog novca, dok im omogućuje da zadovolje sve sofisticiranije zahtjeve korisnika.

Istraživanje predviđa da će do 2027. biti 411 milijuna korisnika sofisticiranih MFS (Mobilnih financijskih usluga) na tržištima u razvoju. Ovo povećanje od 40 posto rezultat je pružatelja koji nude razne usluge, poput mikrokredita i mikroosiguranja, kako bi zadovoljili rastuću potražnju korisnika. Sve veća zrelost nekoliko tržišta mobilnog novca, rastuća svijest kupaca i bogatstvo korisnika povećali su važnost prodavača mobilnog novca koji pružaju sofisticirani MFS; ulaganje u tehnologije koje to olakšavaju.

“Dobavljači moraju učinkovito implementirati sofisticirani MFS ili će izgubiti tlo pred rastućom konkurencijom. To se najbolje može postići novim pristupima, poput iskorištavanja postojećih podataka koje operateri posjeduju kako bi se omogućilo alternativno kreditno bodovanje, dopuštajući puno veće mogućnosti kreditiranja,” primijetila je koautorica istraživanja Cara Malone.

Izvješće potiče prodavače mobilnog novca da iskoriste analitiku podataka kako bi na najbolji način zadržali kupce i borili se protiv rastuće konkurencije.

Stjecanjem dragocjenog uvida u ponašanje i preferencije potrošača, dobavljači mogu krajnjim korisnicima pružiti bolje prilagođene usluge. Kombinacija ovih podataka s novim uslugama trećih strana putem PaaP omogućuje personaliziraniju uslugu; povećanje zadovoljstva kupaca i prihoda.