TOP 10 najprofitabilnih kriptovaluta do sada

TOP 10 najprofitabilnih kriptovaluta do sada

Foto: DepositPhotos

Kriptovalute nisu što su bile u drugoj polovici 2017. godini i pitanje je hoće li ikad više to i biti, ali činjenica jest da su se mnogo obogatili od njih. Posebno oni koji su vrlo rano prepoznali potencijal pa bili strpljivi sve dok cijene nisu probile “plafon”.

Kad se gleda deset najjačih kriptovaluta i novac koji bi se vratio u slučaju da ste "uskočili na vlak" u počecima svake od njih, vidimo zanimljivu situaciju.

Naravno, na prvom je mjestu nedodirljivi bitcoin. Kad se tek pojavio u širem prostoru 2010. godine, bitcoin je vrijedio 0,3 američkih dolara, sad vrijedi oko četiri tisuće dolara, ali na maksimumu je vrijedio skoro 20 tisuća. Povrat uloženog iznosio bi 1,3 milijuna posto!

Odmah iza na ljestvici jest ethereum. Zaradilo bi se od njega 68 205 posto jer je vrijedio 0,2 dolara u samom početku. Sad je na 137 dolara vrijednosti, deset puta manje od maksimuma, ali tko se odlučio uložiti u njega 2014. dobro se okoristio ako je pričekao koju godinu.

Dash je također zanimljivi jer taj bitcoin fork pojavio se 2014., vrijedio 1,01 dolar i na svom je maksimumu dosegnuo 1142 dolara. U ovom trenutku je na oko 90 dolara vrijednosti i donio bi povrat od 39590 posto ulagačima.

Dalje na listi slijede nešto manje poznate kriptovalute, barem široj javnosti. Kao binance coin ili bnb, koji vrijedi oko 15 dolara u ovom trenutku i ulagačima bi donio povrat od 13,1 tisuće posto, što je odlična brojka. Kao i ona koju bi s 11,1 tisućom posto donio NEM poznatiji kao xem, u ovom trenutku vrijedan tek pet centi.

Povrat donose i preostalih pet na listi, XRP (6,1 tisuću posto), NEO (4,8 tisuća posto), XLM (3,2 tisuće posto), MKR (2,8 tisuća posto) i XMR (1,9 tisuća posto).

Ali, postoje i one negativnije priče, kao sa Zcash, bitcoin gold i bitcoin cash, koje su doživjele iznimne gubitke jer su vrijedile po nekoliko tisuća dolara, a trenutno su na nekoliko desetaka, ako i toliko...

Još iz kategorije

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

Bolt pokrenuo dvije nove usluge u Hrvatskoj – Bolt for Business i Bolt Comfort

25.06.2019. komentiraj

Bolt je uveo dvije nove usluge – Bolt for Business, portal koji omogućava tvrtkama da upravljaju i plaćaju sve svoje poslovne vožnje te uslugu Comfort koja privatnim i poslovnim korisnicima nudi udobnije vožnje u prostranijim osobnim automobilima.

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

Skok Huaweia na BrandZ ljestvici

24.06.2019. komentiraj

Huawei je ojačao svoju poziciju na vodećem globalnom indeksu brendova te tako povećao vrijednost svog brenda. BrandZ-ova godišnja studija 100 najvrjednijih globalnih brendova, koju je objavio istraživački tim WPP-a Kantar, rangira Huawei na 47. mjesto (skok za jedno mjesto u odnosu na prošlu godinu), s osam posto povećanja vrijednosti brenda. Ovo je četvrta godina zaredom da je Huawei uvršten među 50 najboljih.

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

Poznati pobjednici CS:GO i Dota2, kreće Hearthstone

23.06.2019. komentiraj

Vrhunac je 3. sezone A1 Adria League powered by ESL koja se igra online. Poznati su pobjednici CS:GO i Dota2. Što se tiče mobilnih igara, završile su kvalifikacije za Clash Royale i idućeg vikenda saznat ćemo pobjednika. Istovremeno će se igrati kvalifikacije za četvrtu igru – Hearthstone, najpopularniju digitalnu kartašku igru.