Tipfeleri i nepotpuna dokumentacija najčešće pogreške tražitelja posla

Tipfeleri i nepotpuna dokumentacija najčešće pogreške tražitelja posla

Greške se događaju svakome, a koja je najveća pogreška koju su kandidati učinili prilikom potrage za poslom istražio je portal MojPosao u anketi provedenoj na više od 300 ispitanika.

Najveća pogreška koju posloprimci naprave su tipfeleri u molbi i/ili životopisu (38%). Tako se kandidatima nerijetko događa da navedu pogrešan datum pisanja molbe ili zamijene određena slova kada pišu molbu na računalu (npr. umjesto slova 'm' napišu 'n' i sl.).

Čak 29% ispitanika napravilo je neke od sljedećih pogreški: kasne na razgovor za posao; navode kontakt podatke koji nisu aktualni (npr. broj mobitela koji više ne koriste); koriste neprofesionalne e-mail adrese (npr. [email protected]) itd. Zabrinjava podatak da polovica ispitanika u ovoj kategoriji smatra kako je njihova najveća pogreška što prilikom potrage za poslom 'nisu imali vezu'.

Sve dokumente (životopis ili molbu) zaboravlja priložiti 17% ispitanika. „Kasno sam vidjela oglas, nisam stigla podići potvrdu o nekažnjavanju koja vrijedi samo šest mjeseci“, kaže jedna ispitanica.

Molba naslovljena na krivu osobu ili tvrtku pogreška je koju je napravilo 16% ispitanika. „U molbi mi je ostao naziv poduzeća i radnog mjesta za koje sam se prethodno prijavila“, kaže jedna ispitanica.