NESTVARNE BROJKE

TikTok od korisnika dnevno zarađuje više od pet milijuna dolara

TikTok od korisnika dnevno zarađuje više od pet milijuna dolara
Depositphotos

TikTok neprestano raste i teško je u ovim trenucima prepoznati gdje su mu granice, što potvrđuju ne samo korisnici te platforme, već i njihova potrošnja tijekom prvog kvartala ove godine. Kako navodi Finbold, unutar aplikacije ostvareno je 497,7 milijuna američkih dolara prihoda.

Iako to djeluje vrtoglavo, posebno ako kažemo da to znači dnevnu zaradu od 5,53 milijuna dolara kroz 90 dana prvog kvartala, problem za TikTok predstavlja podatak da se zapravo radi o 5,7 posto pada na godišnjoj razini.

Naime, prije godinu dana nije bilo ruske invazije na Ukrajinu, nije bilo novog lockdowna u Kini i nije bilo inflacije te drugih problema koji su utjecali na nešto slabije rezultate s početkom 2023. No, to je sve "estetski" jer u posljednjem kvartalu 2022. TikTok je ostvario 528 milijuna dolara prihoda od potrošnje unutar same aplikacije.

Uz to, TikTok je zabilježio 19,7 posto više preuzimanja na godišnjoj razini, odnosno, preuzet je 246,9 milijuna puta u prva tri mjeseca ove godine. Ukupno, prošle godine aplikacija je preuzeta 879,2 milijuna puta, osjetno više od 718,7 milijuna iz 2021.

Najmlađe generacije zalužene su ovom platformom, čiji algoritmi rade na nevjerojatan način. No, problem je što se ponovno spominju zabrane u Sjedinjenim Američkim Državama zbog činjenice da su kineski vlasnici ByteDance netrasnparentni kad se radi o baratanju s korisničkim podacima. Postoje sumnje da ih prosljeđuju gdje ne bi trebali, odnosno, da s njima čine što ne bi smjeli. Ali, to su zasad samo sumnje.

Vjerojatno su pozivi da se regulira TikTok prisutni i zbog njegove iznimne dominacije, čak i kad ga se usporedi s velikanima kao Facebook i Instagram. S tim da mu Twitter ili Snapchat odavno gledaju u leđa i samo su mu figurativno konkurencija. Trenutno, TikTok ima čak 1,05 milijardi aktivnih korisnika.