Tehnologja otkrila kako se vježbalo u 2021. godini

Tehnologja otkrila kako se vježbalo u 2021. godini
DepositPhotos

I prošla je godina donijela mnoštvo prepreka. Uz sve s čime su se Garmin korisnici se borili prošle godine, zadržan je status quo u zdravstvenom i fitness režimu. Zahvaljujući Garmin Connect, interaktivnom alatu kojeg koriste milijuni ljubitelja fitnessa diljem svijeta za praćenje, analizu i dijeljenje fitness aktivnosti, možemo vidjeti da su Garmin korisnici ponovno imali rekordnu godinu.

Podaci Garmin Connecta za 2021. potvrđuju ono što smo već sumnjali: korisnici Garmin uređaja ne odustaju. Suočeni s promjenama i neizvjesnošću, tijekom razdoblja nade i straha, nastavljaju dalje s udarcima - i bacaju nekoliko svojih. Bilo da se radi o plivanju, snowboardingu, pedaliranju, korisnici Garmin Connecta prošle su godine zabilježili više aktivnosti nego ikad u gotovo svakoj kategoriji. Evo samo nekih podataka u kojima je zabilježen rast.

Hodanje

Ove godine ste prošetali 37,13 posto više koraka. To je puno dodatnih koraka. Redovite šetnje mogu pomoći da održite zdravu tjelesnu težinu ili izgubite tjelesnu masnoću, poboljšate kardiovaskularnu kondiciju, povećate razinu energije i još mnogo toga. To je također izvrstan oblik brige o sebi. Kako kaže popularan citat iz filma Plavuša s Harvarda: Vježbanje vam daje endorfine. Endorfini čine ljude sretnima.

Trčanje

Podaci za 2021. pokazuju blagi porast u aktivnostima trčanja, ali priča o trčanju dobiva na važnosti kad se pogleda koliko ste često išli na staze. Korisnici Garmin uređaja obavili su 11,58 posto više aktivnosti u trčanju na stazi na globalnoj razini, pri čemu je Zapadna Europa zabilježila dodatnih 14,52 posto staza. Novost na sceni satova za trčanje ove godine bio je Garmin Forerunner 945 LTE, dizajniran da omogući da ostavite telefon kod kuće bez žrtvovanja duševnog mira dok trčite, vozite se ili plivate.

Vježbe disanja

Korisnici Garmin Connecta zabilježili su 82,76 posto više aktivnosti disanja u 2021. nego 2020. Možda se pitate: Što je disanje? Profil aktivnosti disanja nalazi se na nekim Garmin satovima i sadrži tri različite tehnike disanja koje pomažu u povećanju svjesnosti, smanjenju stresa, poboljšanju mentalne oštrine, poboljšanju radnih performansi ili pripremi za spavanje.

Joga

Aktivnosti joge porasle su za 45,55 posto. Poza mačke na putu do unutarnjeg mira puno je bolja opcija od trošenja vremena na društvenim mrežama. Zanimljiva stvar koju treba primijetiti: Europljani su izgleda mnogo redovitiji jogiji od ostalih. Zemlje istočne Europe zabilježile su povećanje aktivnosti joge od 85,02 posto u 2021., a zapadnoeuropske zemlje su blizu sa 65,57 posto.

Pilates

Ove godine Garmin korisnicima se jako svidio pilates — točnije 108,30 posto više nego prošle godine. Nadamo se da su neki od vas iskoristili prednosti animiranih vježbi na ekranu koje se nude na Venu 2 i Venu 2S satovima. S vježbama koje je lako pratiti na satu i koje su dostupne u aplikaciji Garmin Connect, lako je shvatiti zašto je pilates bio tako veliki hit.

Golf

Korisnici Garmin Connecta diljem svijeta odigrali su 28,35 posto više rundi u 2021. Ako se još uvijek ne osjećate kao da ste usavršili svoj zamah, otkrit ćemo vam malu tajnu: Approach R10 prati više od desetak golf metrika i omogućuje vam da vidite svoje udarce na detaljnom dijagramu disperzije1. Također možete igrati virtualne runde bez napuštanja kuće.

Planinarenje

Planine su zvale, a vi ste se definitivno odazvali. Ove godine ste pješačili 19,57 posto više. Od ključne je važnosti da budete spremni kada sami krenete u divljinu - i možda zgrabite inReach satelitski komunikator za svaki slučaj.

Plivanje

Globalno, ove su godine Garmin korisnici proveli 22,48 posto više vremena u bazenu — uključujući plivanje, plivanje na otvorenom i plivanje u krugu.

Zimski sportovi

Kad su se temperature spustile ispod nule, niste promašili. Korisnici Garmina pratili su 39,16 posto više zimskih sportskih aktivnosti nego prethodne godine. Uz Garmin profile aktivnosti kao što su skijanje, snowboard, skijaško trčanje, možete postati kreativni kada krenete na staze. Ako ste korisnik fÄ“nix uređaja, imate pristup više od 2000 unaprijed učitanih karata skijališta koje prikazuju nazive staza i težinu.

Aktivnosti na otvorenom protiv aktivnosti u zatvorenom prostoru

Zanimljivo je da je stopa rasta aktivnosti u zatvorenom prostoru bila viša nego za aktivnosti na otvorenom - možda ste stvarno propustili one sate fitnessa koje su bili otkazani 2020.? Korisnici Garmina ove su godine povećali aktivnosti u zatvorenom za 20,54 posto, dok su aktivnosti na otvorenom porasle za 9,52 posto. Ako ste dio grupe koja se voli znojiti u zatvorenom prostoru, svakako pogledajte naše besplatne vježbe koje je lako pratiti u Garmin Connectu.