SPONZORIRANO

Stiže Zagreb Connect

Stiže Zagreb Connect

U utorak, 19. prosinca, u vrijeme kada je predblagdansko ozračje na vrhuncu, najveći hrvatski startup hub otvara vrata i poziva vas na jubilarno izdanje Zagreb Connecta  - startup konferencije čije deseto izdanje fokus stavlja na globalne uspjehe hrvatskih startupova.

Zagreb Connect već je puno desetljeće sinonim za vrhunski startup događaj. Njegova pozornica bila je mnogima prva točka javnog predstavljanja. Ove se jubilarne godine, uz startupove koji su tek na početku svoga poduzetničkog pute, predstavljaju i etablirani tehnološki igrači s respektabilnim globalnim trofejima!

Zagreb Connect će se održati 19. prosinca 2023. godine s početkom u 10 sati u dvorani Akcelerator ZICER-a – Zagrebačkog inovacijskog centra. Program možete pratiti uživo iz ZICER-a i u izravnom prijenosu putem Facebook i YouTube kanala organizatora. Zagreb Connect organizira ZICER u partnerstvu s Gradom Zagrebom.

Kako su međunarodno uspješni hrvatski startupovi osvajali nova tržišta? S kojim su se izazovima mučili i kada su prvi put osjetili okus uspjeha izvan granica Hrvatske? Odgovori na ova pitanja bit će središnje teme ovogodišnjeg događaja čiji će pak protagonisti biti zanimljivi keynote govornici i panelisti.

Zagreb Connect je veliko finale prvog hrvatskog akceleracijskog programa Startup Factory te demo day prve generacije novog ZICER-ovog Global Growth akceleratora. Kroz intenzivan program 14 Startup Factory timova u ZICER-u upravo razvija tehnološka rješenja s kojima će se natjecati za pobjedu i ukupan novčani fond od 30.000 eura. U tijeku je i Global Growth program kroz koji se šest odabranih domaćih startupova priprema za izlazak i pozicioniranje na globalnom tržištu. Oni su samim ulaskom u program osvojili ukupno 120.000 eura, a svoje će startupove također predstaviti na Zagreb Connectu.

„Zbog sigurnosti i kvalitete života koju pruža, Hrvatska je odlična polazišna točka za razvoj novih ideja. Za velike uspjehe tehnoloških startupova  pak, naše je tržište premalo. Zato smo u ZICER-u podršku razvoju startupa ove godine još intenzivnije usmjerili njihovom globalnom pozicioniranju – kako kroz akceleracijski program Global Growth, kroz koji je šest domaćih startupova s međunarodnom perspektivom primilo izdašnu edukacijsku, mentorsku i financijsku podršku, tako i kroz iskustva koja će na Zagreb Connectu podijeliti etablirani domaći stručnjaci svjetskog kalibra. Pozivam sve željne znanja i novih izazova da nam se pridruže uživo u ZICER-u ili da nas prate u izravnom YouTube prijenosu 19. prosinca na Zagreb Connectu“, ističe Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator programa Startup Factory i Global Growth. 

Ulaz na Zagreb Connect je besplatan, a broj mjesta ograničen. Više informacija o Zagreb Connectu s linkom na sudjelovanje potražite na www.zicer.hr/zagreb-connect.