Steve Ballmer sutra u Zagrebu

Steve Ballmer sutra u Zagrebu
Dražen Tomić

Prema potvrđenim informacijama glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer sutra će se u Vladi Republike Hrvatske sastati s premijerom Zoranom Milanovićem. Iako još uvijek nisu poznati detalji i teme sastanka, za očekivati je da će se govoriti o mogućnostima proširenja suradnja države i informatičkog diva koji ima svoju podružnicu u Hrvatskoj.

Nakon sastanka s premijerom N izaslanstvo Microsofta sastat će se s ministrom znanosti, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem,  također u Banskim dvorima. Tom će se prigodom potpisati sporazum između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Microsofta, „Education Transformation Agreement“ (ETA).

Istovremeno, kako se očekuje Ballmer će prisustvovati potpisivanju ugovora između gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića i direktora Microsoft Hrvatska Ivana Vidakovića o otvaranju novog Microsoft innovation centra u Osijeku kojeg već neki prozivaju hrvatskom Silicijskom dolinom.

Očekuje se da bi u popodnevnim satima treba Steve Ballmer trebao u prostorima Microsoft Hrvatska biti sudionik okruglog stola s kojeg ćemo vas svakako izvijestiti na našem portalom. Još uvijek nije poznato hoće li se Steve Ballmer sastati s predsjednikom Republike Hrvatske Ivom Josipovićem.