Spanoptic S02E09: How to Build a Data Platform

Spanoptic S02E09: How to Build a Data Platform

Nakon blagdanskog zatišja pred buru, vaš i naš najdraži IT podcast vraća se u velikom stilu! Troje smo sugovornika već imali u raznim kombinacijama, ali nikad tri gošće! I to – stručnjakinje za data platforme i sve što ide uz začudan univerzum prikupljanja, pohrane, organizacije, pripreme, isporuke i nadgledanja podataka. Među ostalim! One su Petra, Ivana i Kristina, i u 45 zanimljivih i informativnih minuta će vas uvesti u data platform problematiku, Azure alate, skladišta, skalabilnost i pretvaranje izazova u kreativna rješenja. Tu je naravno i naš Slaven, kao neumorni host i moderator! Uskočite u siječanjski Spanoptic i izađite iz njega podatkovno potkovaniji!

A u njemu ćete saznati puno toga o tome kako organizacije dolaze do modernih data platformi, s kojim se izazovima susreću, kako odgovaraju na zahtjeve korisnika i kako su naše ekspertice kroz kreativnu igru i eksperimentiranje sagradile nešto na što mogu biti ponosne. Od cigli i skladišta do medalja i kuća uz jezero (i zašto se te arhitekture tako zovu), otkrit ćete štošta o brizi za najvažniju valutu današnjice – informacije.

Moderne platforme podataka za dobar su dio organizacija još uvijek donekle enigma, ali su u modernom poslovnom svijetu svakako nešto što već odavno nije "samo dobro imati", nego su i apsolutna nužnost za bilo kakvo poslovanje s većim brojem klijentata i informacija. Tvrtke se počinju profilirati na temelju svoje sposobnosti prikupljanja korisnih uvida iz svojih podataka kako bi poboljšale korisničko iskustvo, povećale prihod ili čak i definirale svoj brend.

Naravno, još ne postoji nacrt za organizacije koji bi definirao što bi vaša arhitektura podatkovne platforme trebala sadržavati i u koje biste alate trebali uložiti za svaki sloj, ali naša će vam nova epizoda svakako sugerirati na što bi bilo dobro obratiti pažnju!

 

Još iz kategorije

Povećana potrošnja država na IT rješenja

Povećana potrošnja država na IT rješenja

28.01.2023.

Predviđa se da će svjetska državna IT potrošnja iznositi ukupno 588,9 milijardi dolara u 2023., što je povećanje od 6,8 posto u odnosu na 2022., prema Gartneru. “Vladine organizacije nastavljaju modernizirati naslijeđeni IT i ulagati u inicijative koje poboljšavaju pristup digitalnim uslugama budući da konstituenti sve više zahtijevaju iskustva koja su ekvivalentna online interakcijama s korisnicima u privatnom sektoru,” rekao je Daniel Snyder, direktor analitičara u Gartneru.

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

28.01.2023.

Infobip Shift, jedan od najvećih i najpopularnijih europskih događaja za razvojne programere, imat će svoje prvo izdanje u SAD-u u Miamiju, Florida, 23. svibnja 2023. Ovim će preseljenjem konferencija, isprva smještena u Hrvatskoj, napraviti sljedeći korak u svojim nastojanjima doprijeti i osnažiti globalnu zajednicu programera.

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

28.01.2023.

Čelnici GSMA predstavili su ključne teme za nadolazeći MWC23 u Barceloni. Novo izdanje najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija uključivat će obilje sadržaja o održivosti i prvi imerzivni prostor za pripovijedanje. MWC23 Barcelona traje od 27. veljače do 2. ožujka.