Sony kupuje Bungie za 3,6 milijardi dolara

Sony kupuje Bungie za 3,6 milijardi dolara

Nedugo nakon što je Microsoft najavio kupnju Activision Blizzarda za 68,7 milijardi dolara, Sony je sada potvrdio kako za 3,6 milijardi dolara kupuje Bungie - američki studio koji stoji iza igara Destiny.

“Bungie radi igre s izvanrednom tehnologijom koje su iznimno zabavne za igranje. Također imaju neusporedivu predanost zajednicama koje igraju njihove igre, a svi u PlayStationu će biti uzbuđeni što možemo naučiti od njih. Proveo sam dosta vremena sa seniorskim timom u Bungieu i jasno je da su njihovo iskustvo i vještine u velikoj mjeri komplementarni našima“, izjavio je Hermen Hulst, PlayStation Studios voditelj.

Bungie će ostati studio i izdavač koji će moći lansirati igre na više platformi. Kako se ova akvizicija ne fokusira na dovođenje novih ekskluzivnih naslova na PlayStation platformu, fokus je ovdje više usmjeren na tehnologiju i znanje koje posjeduje Bungie u multiplayer segmentu.

“Počinjemo ići na više platformi, vidjeli ste to. Imamo agresivan plan s live service modelima, a prilika da radimo i učimo od briljantnih i talentiranih ljudi iz Bungiea...to će znatno ubrzati putovanje na kojem se nalazimo. Filozofski gledano, ovdje se ne radi o dovođenju stvari u svijet PlayStationa. Radi se o zajedničkom razvoju ogromnih i prekrasnih novih svjetova“, izjavio je Jim Ryan, glavni izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta.