UPRAVLJANJE DOMOM

SmartThings i umjetna inteligencija od sada podržavaju Samsung 3D Map View

SmartThings i umjetna inteligencija od sada podržavaju Samsung 3D Map View

Samsung je predstavio 3D Map View i dostupna je u svim zemljama koje imaju pristup SmartThings platformi. Riječ je o značajki koja olakšava upravljanje domom pretvarajući stvarne nacrte u virtualne slike u SmartThings aplikaciji. Tako korisnici mogu jasno vidjeti svoje uređaje te praktično podešavati osvjetljenje, temperaturu, kvalitetu zraka i potrošnju energije, gdje god se nalazili.

Ova inovacija rješava izazov upravljanja sve većim brojem povezanih uređaja u domovima te olakšava upravljanje pametnim domom, eliminirajući potrebu za lociranjem svakog uređaja zasebno, pokazujući cijeli dom, a dodatno se ažurira u stvarnom vremenu dok je više uređaja povezano. 

Prethodna verzija Map Viewa imala je 2D model koji je radio samo u domovima za koje su dostavljeni nacrti. Međutim, ažurirana verzija donosi 3D pregled koji koristi prostornu umjetnu inteligenciju u Samsung uređajima - poput Bespoke Jet Bot - koristeći LiDAR  senzore u uređaju za precizno mjerenje i mapiranje rasporeda doma. Sada korisnici mogu lakše razumjeti oblik i prostorne uvjete svojih domova na 3D kartama.

Map View također donosi poboljšanu funkciju filtriranja kako bi omogućila učinkovitije praćenje i kontrolu željenih uređaja. Do kraja godine, prikaz karte pomoću umjetne inteligencije ima za cilj ponuditi personaliziranije pametne usluge.

Značajka je dostupna putem SmartThings aplikacije na Android i iOS mobilnim uređajima, kao i na Samsung televizorima . U prvoj polovici godine kontrolne funkcije također će biti dostupne putem dodatnih uređaja, poput hladnjaka Family Hub.

"Samsung neprestano nastoji omogućiti korisnicima da bez poteškoća kontroliraju svoje kućanske uređaje, bilo kada i bilo gdje, a Map View je rezultat tih napora. Nastavit ćemo uvoditi različite relevantne usluge i značajke kako bi naši korisnici mogli uživati u optimalnim iskustvima pametnog doma uz bolji život", rekao je Seungbeom Choi, voditelj Odjela za platforme uređaja u Samsungu.

Kompanija trenutno radi s građevinskim tvrtkama na proširenju Map View prikaza na stanove i uredske prostore, s ciljem stvaranja još više pametnih okruženja za korisnike diljem svijeta. To uključuje optimizirano korisničko iskustvo (UX) za velike zaslone koje pomaže B2B operaterima, kao i brzu kontrolu koja omogućuje korisnicima jednostavan pristup ključnim funkcijama.