MEDIA AWARD 2024.

Siemens nagrađuje najbolje novinare i autore sadržaja

Siemens nagrađuje najbolje novinare i autore sadržaja
Pixabay / Ilustracija

Najavljen je natječaj Siemens Media Award 2024, regionalno natjecanje koje će se održati u devet zemalja srednje i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska.

Uz nju, domaćini su Austrija, Mađarska, Poljska, Srbija, Slovačka, Češka, Bugarska i Slovenija. Tema natječaja je "Tehnologija sa svrhom", a rok za prijavu je 5. travnja.

Na natječaju mogu sudjelovati novinari tiskanih medija, novinskih agencija, radija, TV i news portala, kao i blogeri, YouTuberi i drugi kreatori sadržaja na društvenim mrežama, koji su između 1. travnja 2023. i 4. travnja 2024. objavili sadržaj na navedenu temu.

Siemens godinama nagrađuje novinare za kvalitetne sadržaje o važnosti tehnologije u svakodnevnom životu, istovremeno potičući razmjenu znanja među autorima medijskih sadržaja u CEE regiji. No, za razliku od dosadašnjih natječaja, ovogodišnjeg dobitnika bira međunarodni žiri, koji će prvo odabrati pet najboljih originalnih radova.

Autori odabranih pet radova će 24. svibnja otputovati u Beč gdje će nazočiti svečanoj dodjeli Siemens Media Award, a potom će prisustvovati Balu Concordia, tradicionalnom bečkom plesu za novinare, urednike, izdavače i autore te sve koji cijene nezavisno novinarstvo.

Finalni pobjednik Siemens Media Award 2024. bit će nagrađen putovanjem za dvoje na Salzburški ljetni festival.