Serious Sam 4 nudit će mapu veličine 16,3 tisuće kilometara kvadratnih

Serious Sam 4 nudit će mapu veličine 16,3 tisuće kilometara kvadratnih
Croteam

Hrvatski studio Croteam je iza zatvorenih vrata na ovogodišnjem Gamescom sajmu prikazao rani demo njegove igre u razvoju pod imenom Serious Sam 4: Planet Badass. Iako nije bilo moguće snimiti igru, Croteam je izjavio niz zanimljivih informacija o samoj igri.

Odmah nakon pokretanja igre, na ekranu je bio prikazan njihov novi smjer u dizajnu staza s pogledima na šumovita brda, jezera i livade u daljini do kojih će igrači moći, ako si to zažele, doputovati i istražiti. U pitanju je najveća mapa unutar igre s impresivnih 16,384 kvadratnih kilometara na kojoj će igrači moći putovati uz pomoć raznih vozila. Unatoč toj velikoj mapi, Serious Sam 4 nudit će klasično linearno iskustvo kao i u prethodnim nastavcima, dok će ta otvorenost biti dostupna onima koji žele istraživati, pronaći novo oružje, potrebne zalihe ili odraditi dodatne misije.

Također je nedavno bila objavljena i informacija kako će Serious Sam 4 moći prikazivati do sto tisuća neprijatelja na ekranu što je zaintrigiralo mnoge. Naime, Croteam je pojasnio kako će oni neprijatelji u blizini biti prikazani u 3D-u te da će imati vlastiti AI, dok će oni u udaljenosti biti 2D spriteovi.

Prikazan je i novi neprijatelj s kojim će se igrači morati boriti tijekom igranja, a zbog njegove velike brzine i glasnog smijanja prilikom napadanja, Croteam smatra kako on ima potencijala osvojiti igrače kao što su to uspjele postići sada svjetski popularne bezglave kamikaze iz prethodnih Serious Sam nastavaka.

Serious Sam 4: Planet Badass nudit će standardnu single-player kampanju, cross-platform multiplayer, split screen, lokalni i online co-op, Steam Workshop podršku, ali i level editor. Za sada još uvijek nije poznat točan datum lansiranja, ali je Croteam potvrdio kako sigurno neće stići tijekom ove godine.

Više vijesti iz svijeta gaminga potražite na našem portalu Gameperspectives.hr