Sastanci.com: U samo 6,5 sati do prilike za ugovaranje posla

Sastanci.com: U samo 6,5 sati do prilike za ugovaranje posla

„Na klijentu je samo da se pojavi na sastanku gdje i kada mu mi to javimo, a može biti siguran da smo mu temeljito pripremili teren“

Dobar proizvod ili usluga samo su pola priče o uspjehu. Dobra prezentacija i prodajne vještine druga su polovica, za mnoge poduzetnike puno teže dostižna. Što kada ste pouzdani oko onoga što želite prodati, a nemate osobu koja zna kapitalizirati taj potencijal? Saša Tenodi detektirao je potrebe B2B tržišta i kroz platformu Sastanci.com ponudio uslugu koja tvrtkama može značajno optimizirati poslovanje - outsource presalesa. Kada interna prodaja ne može ili ne stiže posvetiti se svojoj bazičnoj djelatnosti u mjeri u kojoj bi trebala, zbog čega nema ni dovoljno ugovorenih poslova, tada je vrijeme za prepustiti taj dio posla vanjskom partneru.

„Svjesni činjenice da mnogi prodavači nemaju dovoljno vještina ni vremena da se posvete svom poslu ili im nedostaje volje i odvažnosti podignuti slušalicu kada treba tražiti i pregovarati s potencijalnim klijentima, osmislili smo uslugu u sklopu koje mi, kao njihova desna ruka, odrađujemo baš sve pretkorake, osim onog finalnog, ugovaranja posla. Na prodavaču je samo da se pojavi na sastanku gdje i kada mu mi to javimo, a može biti siguran da smo mu temeljito pripremili teren i doveli ga pred prave potencijalne klijente koji znaju glavno o onome što naši klijenti nude“, rekao je Saša Tenodi.

Telefonski pozivi su najvrjedniji

Ova usluga zapravo je kvalifikacija mogućih klijenata, a pristup ciljanoj skupini ujedno je i temeljit i brz. Proces se odvija u nekoliko koraka: prvo klijent šalje osnovne materijale o svom proizvodu/usluzi te po potrebi održi dodatnu edukaciju. Agenti iz Sastanci.com zatim proučavaju tvrtke zrele za konkretan proizvod ili uslugu nakon čega kreću s aktivnostima ugovaranja sastanaka i prezentacija.

„Naša metoda brža je i efikasnija od e-maila i drugih marketinških kanala. Telefonski poziv uvijek je vrjedniji, pogotovo ako se radi o prvom kontaktu. Znamo kome se obraćamo i  znamo kako to raditi jer imamo dugogodišnje iskustvo u prodaji. U pravilu ugovorimo sastanak već 6,5 sati nakon početka suradnje, a u jednoj uspješno realiziranoj suradnji klijentu smo unutar dva dana zakazali 18 sastanaka, nakon što je drugim kanalima u prethodnih pet mjeseci imao samo jedan jedini sastanak“, istaknuo je Tenodi.

Idealna tvrtka za ovu uslugu je, dodaje Tenodi, ona koja osim što ima dobar proizvod, ima barem 5+ zadovoljnih B2B klijenata spremnih dati testimonijal, do 40 zaposlenika, nema dobar sales ili kojoj sales stagnira, a želi brzo skaliranje, odnosno postizanje isplativosti što prije. Ova usluga korisna je i za tvrtke koje kreću u veće akcije prodaje, a pri tom ne moraju širiti svoj prodajni tim, dok onaj postojeći može optimizirati svoje vrijeme i kvalitetnije se posvetiti konkretnim prodajnim zadacima.

Idealna usluga za IT tvrtke

„Iz dosadašnjeg iskustva, naši idealni klijenti su IT tvrtke koje su često deficitarne kvalitetnim prodajnim kadrom ili nemaju profesionalce koji znaju konkretizirati prodaju. To su tvrtke fokusirane na razvoj i svjesne da im je potrebna pomoć u prodaji, nakon što im in house (pre)sales tradicionalnim kanalima nije donio dovoljno konverzija. Tada uskačemo mi, radimo poslovni matchmaking i pomažemo postojećem prodajnom timu“, zaključio je Saša Tenodi, pokretač Sastanci.com, poduzetnik, suosnivač voditelj Surovih strasti, najvećeg poslovnog audio podcasta u regiji te suvoditelj emisije Prodajni mindset.