Samsung preskače IFA-u u rujnu, umjesto toga će održati virtualni event

Samsung preskače IFA-u u rujnu, umjesto toga će održati virtualni event

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Samsung je potvrdio da neće sudjelovati na IFA sajmu u Berlinu, koji se održava od 3. do 5. rujna. Razlog je, naravno, pandemija koronavirusa i umjesto odlaska u Njemačku, lideri južnokorejskog tehnološkog giganta odlučili su se za privatni i online događaj.

Dakle, sve novitete koje će Samsung nuditi do kraja godine, kao i s početkom iduće, korisnici će moći pratiti online putem. Također početkom rujna, što znači da će se vremenski segment predstavljanja noviteta poštovati baš kao da je sve potpuno normalno u svijetu. Ali, nije i takva vremena zahtijevaju nove taktike.

"Novitete ćemo predstaviti digitalnim putem početkom rujna i bez obzira što ove godine nećemo sudjelovati na IFA sajmu, radujemo se nastavku partnerstva u budućnosti", istaknuli su iz Samsunga u obraćanju javnosti.

Dakle, sve ovo djeluje kao ponavljanje Mobile World Congressa, kad su najjače kompanije počele masovno otkazivati dolaza, što je organizatore ponukalo da jednostavno otkažu sve. Iako, tad se nije još znalo kakve će razmjere imati koronavirus pa se podosta kritiziralo tu odluku o otkazivanju.

Ovaj put nije drugačije, IFA se treba održati, preduvjeti su postignuti, ali iz Samsunga su procijenili da rizik jednostavno nije vrijedan. Pandemija ne miruje, svakog dana se ruše rekordi po broju zaraženih i čini se da tek slijedi vrhunac aktualne situacije. Samim time, proizvodnja i kupovna moć ponovno će stagnirati ili nazadovati, čega su u Samsungu svjesni pa ne žele trošiti vrijeme i resurse uzalud.

Uostalom, IFA će ove godine izgledati podosta skromno i nije uopće jasno zašto se forsira njeno održavanje. Po danu je dozvoljeno svega tisuću osoba na sajmu i uvedene su sve općepoznate restrikcije. Već to je samo po sebi podosta frustrirajuće i očito se ponajvećem izlagaču tako nešto ne prolazi.

Stoga, nekako je za očekivati da će narednih dana i tjedana još kompanija donijeti identičnu odluku kao Samsung pa ne bi bilo čudno i da IFA na kraju zatvori vrata. Posebno ako se ova situacija s pandemijom nastavi u ovolikok obujmu...

Još iz kategorije

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

Tomislav Lukačević je novi direktor Bolta u Hrvatskoj

04.08.2020. komentiraj

Poziciju novog direktora Bolta u Hrvatskoj, vodeće europske platforme za pružanje usluge prijevoza na zahtjev, preuzeo je Tomislav Lukačević. Svoju karijeru u Boltu započeo je na poziciji specijalista za operativne poslove 2018. godine, odmah na samom početku kada je tvrtka tek ulazila na tržište i bila poznata pod tadašnjim imenom Taxify. Pokrenuo je poslovanje u Hrvatskoj s još dvoje specijalista, a nakon vrlo kratko vremenskog perioda promoviran je na poziciju menadžera za operativne poslove. A danas će na novoj poziciji upravljati cjelokupnim poslovanjem vožnji na zahtjev i koordinirati aktivnosti sa središnjicom u Estoniji.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020.

04.08.2020. komentiraj

Podaci agencije Promocija Plus pokazuju da je Hrvatska na prvom mjestu u EU po padu prodaje novih vozila u prvoj polovici 2020. Pandemija koronavirusa pokosila je kompletno automobilsko tržište Unije, a najviše su stradale zemlje naslonjene na turizam.

Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače

Uštede i pozitivan efekt uz tintne pisače

03.08.2020. komentiraj

Prodaja Epsonovih poslovnih tintnih pisača na EMEA području za prethodnu godinu pokazuje pozitivan utjecaj Heat-Free tehnologije na održivost i ekonomiju. Potencijalno smanjenje potrošnje energije od 50,9 milijuna kWh godišnje, dovodi do manjenog ispuštanja CO2 od 17,7 tisuća tona i smanjenja godišnjih energetskih troškova od 5,9 milijuna eura.