JAČANJE POZICIJE

Samsung predstavio novi model The Walla za virtualnu produkciju

Samsung predstavio novi model The Walla za virtualnu produkciju

Samsung je sredinom rujna na IBC 2023. najavio najnoviju seriju digitalnih zaslona The Wall za virtualnu produkciju, a ona je sad dostupna u Europi te će biti predstavljena i na najvećom audiovizualnom sajmu u Sjevernoj Americi - InfoCommu.

"The Wall otvara vrata neograničenom potencijalu za filmske studije, režisere i producente tako da pojačava digitalne efekte, dok istovremeno stvaranje virtualnog sadržaja čini lakšim, bržim i ekonomičnijim. Svaka značajka pažljivo je odabrana kako bi osnažila poslovne subjekte u različitim industrijama dok se upuštaju u svoje putovanje stvaranja virtualnog sadržaja s dosad neviđenom razinom kvalitete", rekao je Hoon Chung, izvršni potpredsjednik Odjela za vizualne zaslone u južnokorejskoj kompaniji.

Prednost Samsungove tehnologije jest sposobnost proširenja stvarnosti. To znači da produkcijski studiji mogu koristiti ultra velike LED panele za stvaranje virtualnog sadržaja, integrirajući ih s tehnologijom za realne vizualne efekte u stvarnom vremenu kako bi smanjili vrijeme i troškove produkcije sadržaja.

Novi IVC modeli, P1.68 i P2.1, uključuju raspon zakrivljenosti koji se može protezati do 5.800R, što stvara autentičnije vidno polje. Zaslon također ima ažuriranu značajku Genlock koja održava The Wall usklađenim sa signalima sustava, tako da nema ispuštenih ili dupliciranih sličica. Ova mogućnost, zajedno s poboljšanom značajkom faznog pomaka koja prilagođava vremensku odgodu između kamere i zaslona, osigurava savršenu sliku.

Kako bi prikazao boje što preciznije i konzistentnije, The Wall ima 3D tablice pretraživanja (LUT) za korekciju boje, obradu boja s HDR rasponom i prilagodbu boje između pojedinih modula. Također, integrirani softver za upravljanje virtualnom produkcijom (VPM) i njegovo intuitivno sučelje olakšavaju i učinkovitije upravljaju zaslonom te omogućuju najvišu moguću kvalitetu slike u okolini virtualne produkcije. Također, VPM je sposoban detektirati i riješiti sve potencijalne probleme povezane s LED-om.

Osim toga, The Wall za virtualnu produkciju dizajniran je za svako studijsko okruženje. Bez obzira na to radi li se o studiju za velike produkcije ili XR studiju, The Wall za virtualnu produkciju omogućava stvaranje imerzivnog sadržaja.

"S oduševljenjem podržavamo Samsung u uzbudljivom lansiranju serije The Wall za virtualnu produkciju IVC na ovogodišnjem IBC-u. S našim iskustvom u stvaranju vrhunskih virtualnih produkcija i XR studija za emitiranje, uzbuđeni smo zbog novih moćnih alata koje donosi serija IVC. Ovi alati daju nam veliku mogućnost stvaranja još impresivnijih i fleksibilnijih okruženja za virtualnu produkciju te nastavak napretka i transformacije" rekao je Andy Hook, direktor tehničkih rješenja tvrtke White Light.