Sajam IFA 2021 otkazan kao fizički događaj ove godine, vraća se 2022. godine

Sajam IFA 2021 otkazan kao fizički događaj ove godine, vraća se 2022. godine
Dražen Tomić / Tomich Productions

Organizatori sajma u Berlinu tvrtka Messe Berlin i gfu Consumer & Home Electronics GmbH objavili su kako se sajam IFA 2021 neće održati u rujnu kao fizički događaj uživo kako je prvotno planirano. Odluka je donesena nakon detaljnih razgovora sa stručnjacima za javno zdravstvo i brojnim dionicima, objavili su organizatori i dodali da u konačnici, nekoliko ključnih globalnih zdravstvenih mjernih podataka nije krenulo tako brzo u pravom smjeru kao što se nadalo - od brze pojave novih inačica COVID-19, na primjer u Južnoj Aziji, do kontinuiranih neizvjesnosti oko brzine uvođenja cijepljenja programi širom svijeta.

Pripreme za Berlin Photo Week u ARENA Berlin i SHIFT Mobility nastavljaju se prema planu. Organizatori IFA-e sada rade sa svojim partnerima iz industrije, trgovine i medija kako bi pripremili sve za IFA 2022, koji će se održati kao cjeloviti događaj uživo na berlinskom izložbenom prostoru.

„Inovaciji je potrebna platforma, potrebna joj je globalna pozornost. Zbog toga svi iz tehnološke industrije jako željeli doći na IFA Berlin 2021. Nažalost, najnoviji događaji u javnom zdravstvu unijeli su previše rizika u svačije planiranje događaja“, rekao je Kai Hillebrandt, predsjednik nadzornog odbora gfu Consumer & Home Electronics GmbH. „Jednostavno je sada previše neizvjesnosti. Stoga je sada gotovo nemoguće da itko odgovorno planira svoje sudjelovanje na bilo kojem sajmu“, ističe Hillebrandt.

„Nismo ovu odluku prihvatili olako. IFA Berlin vjerojatno je najvažniji događaj godine za marke i trgovce. IFA Berlin povezuje našu industriju s posjetiteljima trgovine, medijima i stvarnim potrošačima kao nijedan drugi događaj. Međutim, zdravlje i sigurnost svi moraju biti apsolutno najvažniji. Napori da se ta pandemija suzdrži - od uvođenja programa cijepljenja do nastavka međunarodnih putovanja - nisu se dogodili tempom kojem smo se nadali. S obzirom na ovakav razvoj događaja, ova teška i razočaravajuća odluka bilo neizbježno“, rekao je Martin Ecknig, izvršni direktor Messe Berlin.