VRIJEME PROMJENA

Rimac Technology najavio imenovanje Nurdina Pitarevića za novog glavnog operativnog direktora

Rimac Technology najavio imenovanje Nurdina Pitarevića za novog glavnog operativnog direktora

Rimac Technology je najavio imenovanje Nurdina Pitarevića za novog glavnog operativnog direktora. Pitarević ima više od petnaest godina iskustva u proizvodnji baterija i komponenti pogonskih sklopova, nakon što je radio s nekima od najistaknutijih tehnoloških tvrtki u automobilskoj industriji.

Proveo je 12 godina u Continentalu, nadzirući operacije poslovne jedinice za hibridna vozila, a nedavno je više od tri godine obnašao ulogu operativnog direktora i izvršnog potpredsjednika za komponente i sustave baterija u Dräxlmaieru. Pitarević će nadgledati globalne operacije i proizvodne pogone te igrati ključnu ulogu u skaliranju proizvodnje napredne tehnologije baterija i pogonskih sklopova.

"Nurdinova opsežna stručnost u cijelom lancu vrijednosti EV komponenti bit će neprocjenjiva dok ulazimo u našu sljedeću fazu brzog rasta i širenja. S njegovim dokazanim iskustvom u operativnoj izvrsnosti i poboljšanju procesa i organizacije kako bi se ispunili visoki zahtjevi OEM tehnološkog partnera i dobavljača, uvjeren sam da će on značajno ojačati naše temelje", rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac grupe.

"Oduševljen sam i počašćen što se mogu pridružiti Rimac tehnologiji u tako ključnoj točki na njenom putu. Mate i njegov briljantni tim izgradili su istinski revolucionarne proizvode koji redefiniraju električne performanse. Radujem se pomoći u povećanju operacija svjetske klase kako bi se uskladili s ambicioznim ciljevima tvrtke viziju i budućnost", rekao je Pitarević, novi COO u Rimac Technology.

Tvrtka nastavlja svoj zamah prema tome da postane opsežni dobavljač vrhunskih komponenti za EV, s već uspostavljenim velikim partnerstvima s globalnim proizvođačima automobila. Pitarevićeva operativna stručnost bit će ključna u pružanju sljedeće faze putanje visokog rasta tvrtke.