INVESTIRANJE

Revolut Robo savjetnik za automatizaciju ulaganja sada dostupan i u Hrvatskoj

Revolut Robo savjetnik za automatizaciju ulaganja sada dostupan i u Hrvatskoj

Revolut, globalna financijska superaplikacija s više od 35 milijuna korisnika diljem svijeta, pokrenula je vlastiti proizvod Robo savjetnik u Hrvatskoj. Novi proizvod korisnicima omogućuje uštedu vremena i automatiziranje ulaganja prilagođeno njihovim potrebama.

Revolut Robo savjetnik omogućuje klijentima ulaganje u diverzificirani portfelj bez trošenja sati na istraživanje i kontinuirano upravljanje svojim portfeljem. Novi proizvod je koristan za klijente koji nemaju vremena za opsežna istraživanja i aktivno ulaganje, ili pak imaju ograničeno iskustvo u trgovanju ili ga uopće nemaju.

Revolut Robo savjetnik preporučit će klijentima potpuno diverzificiran i prilagođen portfelj na temelju odgovora klijenata na pitanja, koja će između ostalog identificirati njihovu toleranciju na rizik i financijske ciljeve. Nakon što klijent položi novac u svoj portfelj, Robo savjetnik ga automatski ulaže na tržište i kontinuirano prati i upravlja portfeljem istog. Minimalni početni iznos ulaganja za pristup Robo savjetniku je 100 EUR. Robo savjetnik će imati godišnju naknadu za upravljanje portfeljem od 0,75 % vrijednosti portfelja, koja se naplaćuje svaki mjesec.

Klijenti zatim mogu postaviti ponavljajuće transfere u svoj portfelj Robo savjetnika kako bi u potpunosti iskoristili prednosti tehnologije. Ponavljajući transferi omogućuju klijentima da uvećaju svoj portfelj u unaprijed određenim vremenskim intervalima te prilagode učestalost. Također, pomažu da se obvežu na redovito ulaganje i smanjuju utjecaj kratkoročne volatilnosti cijena.

Robo savjetnik automatski rebalansira portfelje klijenata na temelju izvedbe imovine unutar portfelja i obavlja periodične preglede kako bi održao tolerancije rizika klijenata i ciljane raspodjele imovine portfelja.

“Uzbuđeni smo što možemo dodati Robo savjetnika našem paketu proizvoda za imovinu i trgovanje. Znamo da mnogi naši klijenti nemaju vremena upravljati portfeljem ili ulagati u pojedinačne vrijednosnice. Zapravo, prema podacima ankete koju smo proveli prošle godine, 53 % korisnika reklo je da jednostavno ne znaju odakle početi kada je u pitanju ulaganje. S ciljem da ulaganje učinimo pristupačnijim, želimo našim klijentima dati mogućnost da njihov novac radi za njih u onome za što vjerujemo da će biti prilagođeno rješenje bez stresa. Aktivno radimo na proširenju raspona mogućnosti ulaganja dostupnih putem našeg proizvoda Robo savjetnik i na integraciji još više alata za financijsko planiranje.”, komentirao je Rolandas Juteika, glavig direktor Odjela za imovinu i trgovanje (EGP).

Revolut je nedavno proširio svoju ponudu ulaganja diljem EGP-a s dionicama europskih uvrštenih tvrtki i predstavio Trgovanje Pro – pretplatu za napredne trgovce s popustom na provizije, višim ograničenjima naloga, naprednom analizom portfelja i terminalom za trgovanje za stolna računala.

Revolutova ponuda obuhvaća više od 2.200 američkih vrijednosnih papira uvrštenih na burzi, kao i više od 220 europskih vrijednosnih papira uvrštenih na burzi i 270 fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi) putem aplikacije Revolut.

Investicijske usluge u EGP-u pruža Revolut Securities Europe UAB ("Revolut"), investicijska tvrtka koju je ovlastila i regulira Litavska središnja banka. Kao i kod bilo kakve vrste ulaganje, postoji rizik za kapital. Vrijednost ulaganja može rasti i padati i Revolut ne jamči da će vaši ciljevi ulaganja biti postignuti ili da će portfelj ostvariti povrat. Na vrijednost ulaganja mogu utjecati fluktuacije valuta. Primjenjuju se dodatne naknade i naknade na razini usluge i instrumenta.