NAVALI NARODE!

Revolut dodaje europske dionice na svoju platformu za trgovanje u Hrvatskoj

Revolut dodaje europske dionice na svoju platformu za trgovanje u Hrvatskoj
Depositphotos

Revolut, financijska aplikacija s više od 35 milijuna korisnika širom svijeta, dodala je dionice više od 70 europskih tvrtki svojoj ponudi ulaganja u Hrvatskoj. Usluge ulaganja u EGP-u pruža Revolut Securities Europe UAB (Revolut).

Uz Revolut, ulaganja u europske tvrtke dostupna su uz minimalni iznos ulaganja od samo 1 EUR. Trgovanje će biti bez provizije unutar dopuštenih ograničenja plana pretplate.

Ovo je još jedan korak koji Revolut poduzima kako bi korisnicima ponudio fleksibilan način diversifikacije svojih ulaganja. Uz pristup više od 70 dionica uvrštenih na europsku burzu, više od 2200 kompanija kojima se trguje u SAD-u, i više od 150 fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ovi), korisnici mogu provjeriti uspješnost svojih ulaganja u stvarnom vremenu s popisima za praćenje uživo, grafikonima trgovanja i tržišnim vijestima – sve unutar aplikacije Revolut.

Korisnici Revoluta sada također mogu postaviti ponavljajuće kupnje. To im omogućuje kupnju dionica/ETF-ova u unaprijed određeno vrijeme i postavljanje učestalosti – dnevno, tjedno ili mjesečno. Ponavljajuće kupnje mogu pomoći ulagačima da smanje utjecaj kratkoročne volatilnosti cijena i omogućiti im da se obvežu na redovito ulaganje.

“Želimo prostor ulaganja učiniti dostupnim svima i iz tog smo razloga odlučili uvrstiti neke od najvećih europskih kompanija na našu platformu za trgovanje. Našim korisnicima želimo omogućiti jednostavan pristup tvrtkama koje vole. Od Adidasa do Zalanda, korisnici sada mogu ulagati u poznata europska imena, a uskoro ćemo proširiti ovaj popis. Uskoro predstavljamo sveobuhvatan raspon drugih proizvoda za ulaganje – uključujući usluge Robo savjetnika, uzajamne fondove, obveznice i sofisticiraniju platformu za trgovanje za iskusne trgovce.”, ističe Rolandas Juteika, Direktor odjela Imovine i trgovanja (EGP).

Ovisno o planu, korisnici mogu izvršiti jedno (Standard), tri (Plus), pet (Premium) ili deset (Metal i Ultra) trgovanja bez provizije mjesečno. Nakon što prekorače besplatno ograničenje, primjenjiva naknada za svako trgovanje iznosi od 0,25 % (0,12 % za Ultra plan), uz minimalni iznos naknade od 1 EUR. Revolut također primjenjuje godišnju naknadu za skrbništvo od 0,12 % tržišne vrijednosti imovine korisnika, koja se naplaćuje mjesečno.

Korisnici bi se trebali upoznati s povezanim rizicima u Revolut dokumentu s opisom rizika, koji je dostupan na Revolut web-stranici, prije donošenja bilo kakve odluke o ulaganju. Revolut Securities Europe UAB je investicijska tvrtka ovlaštena i regulirana od strane Litavske središnje banke.

 

* Ovaj tekst nije poziv niti na kupnju niti na prodaju dionica, bilo kakva investicijska ulaganja. Redakcija ICTbusiness.info ne snosi nikakve posljedice zbog odluke potencijalnih ulagatelja u korištenju Revoluta ili bilo koje druge trgovinske platforme!