USAVRŠAVANJE

Rad u Unreal Engineu uči 25 polaznika i uskoro će postati stručnjaci

Rad u Unreal Engineu uči 25 polaznika i uskoro će postati stručnjaci

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 specijaliziranom za gaming industriju traje tromjesečna edukacija za sve željne usavršavanja izrade videoigara radom u popularnom Unreal Engineu.

Naime, 25 polaznika koji su edukaciji pristupili koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program "Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara", a koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska, postat će uskoro stručnjaci za proizvodnju videoigara u trenutno drugom po redu najviše korištenom engineu u Hrvatskoj. 

Prema najnovijoj analizi CGDA, drugi po redu najkorišteniji engine za proizvodnju videoigara je Unreal. Unity koristi 68 posto game dev studija, dok je Unreal na 22 posto.

"Baš zato smo se odlučili ponuditi znanja za rad u Unrealu. Naime, u inkubatoru PISMO već je nekoliko godina moguće učiti raditi u Unityju i Blenderu. No, za pokretanje nove edukacije trebali su nam partneri. U svijetu brze tehnološke evolucije, suradnja između obrazovnih institucija i industrije postaje ključna u pripremi polaznika za izazove suvremenog tržišta rada", poručuju iz POU Novska i inkubatora PISMO.

Zato uz predavače i stručnjake inkubatora PISMO polaznici uče i od profesora sa Fakulteta organizacije i informatike (FOI) što predstavlja izuzetan korak prema integraciji akademske izvrsnosti te praktičnih industrijskih znanja.

"Ovog puta smo nastavu provodi više predavača, a to polaznicima omogućuje veće znanje i bržu primjenu naučenog", ističu u inkubatoru PISMO koji najavljuje i novu grupu edukacije Unreal Enginea, kao i poziv zainteresiranima da se prijave za edukaciju u kreiranju audiovizualnih sadržaja.

"Ovu edukaciju putem vaučera mogu koristiti nezaposlene i zaposlene osobe. Prihvatljivi su kandidati sa završenom bilo kojom trogodišnjom i četverogodišnjom srednjom školom. Ponudu za edukaciju kandidati mogu zatražiti od POU Novska na njihovoj web stranici gdje se nalaze i dodatne informacije te detaljna uputu kako dobiti vaučer za ovu besplatnu edukaciju. Plaćanje ide putem sustava i polaznika ništa ne košta, a mi vas obavijestimo o početku nastave", navode iz inkubatora PISMO.