TEAM CROATIA

Predsjednik Milanović se susreo s robotičarima koji predstavljaju Hrvatsku u Singapuru

Predsjednik Milanović se susreo s robotičarima koji predstavljaju Hrvatsku u Singapuru

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović razgovarao je s mladim robotičarima okupljenima u Team Croatia i njihovim mentorima iz Centra za tehnološki razvoj i STEM obrazovanje Pozitron iz Rovinja povodom njihovog skorog odlaska na natjecanje FIRST Global Challenge 2023. koje će se održati u Singapuru.

Team Croatia čine robotičari srednjih škola iz više gradova u Istri, a u njemu su Marija Šimunović, Stefano Propat, Adrian Legović, Leon Matejčić i Ana Sošić. Voditeljice ekipe su Iva Sošić i Maša Šverko, a mentori Lovro Šverko, Jelena Svilar, Lara Kukec i Alen Vinčić.

Istarski robotičari ove su godine prošli nacionalne kvalifikacije i na taj način osigurali mjesto na natjecanju FIRST Global Challenge 2023. kao predstavnici Hrvatske.

A prilikom posjeta predsjedniku Milanoviću, prezentirali su robota s kojim su prošli kvalifikacije, kao i projekt s kojim će se natjecati u Singapuru.

Ujedno, voditelji i mentori pojasnili su predsjedniku kako je Centar Pozitron nastao kao inicijativa nekoliko entuzijasta koji su željeli pružiti što kvalitetnije obrazovanje djeci i mladima u području računarstva, robotike i programiranja.

Članovi su nastavnici stručnih predmeta iz područja elektrotehnike i računarstva s velikim iskustvom u projektnom radu iz navedenih područja, istaknuto je na sastanku.