VELIK RAST

Potrošnja na privatne mreže doseći će 10 milijardi dolara do 2028

Potrošnja na privatne mreže doseći će 10 milijardi dolara do 2028
Depositphotos

Potrošnja poduzeća na privatne mreže bit će blizu 10 milijardi dolara na globalnoj razini do 2028. i to sa milijarde dolara u ovoj godini, pokazuje najnovija analiza Juniper Researcha. S rastom od 722 posto, tri vertikale koje će pokretati tržište bit će proizvodnja (35 posto), energija (20 posto) i javne usluge (16 posto).

Potreba za privatnim mrežama koje mogu podržati veliku gustoću uređaja i raditi na velikim geografskim područjima važan je čimbenik. Privatne mreže koriste mobilne tehnologije za pružanje zatvorene mreže kojom mogu u potpunosti upravljati poduzeća. Privatnim mrežama ne može se pristupiti bilo kojom mobilnom vezom, samo onima koje je sama mreža odobrila.

Proizvodno tržište zahtijeva veću koordinaciju automatiziranih procesa i uređaja bez trenja, stoga zahtijeva visoke razine orkestracije putem softverski definiranih mreža. Ova složenost znači da će proizvodnja biti ključna upotreba za brže usvajanje 5G privatnih mreža, zbog svoje infrastrukture koja podržava operacije visoke gustoće uređaja i svojstva ultraniske latencije.

Kako se složenost mreže povećava, izvješće potiče dobavljače privatnih mreža da poduzećima ponude kontinuirani pristup upravljanih usluga. To će dobavljačima privatnih mreža omogućiti održavanje kontinuiranog odnosa sa svojim klijentima i iskorištavanje stalnih prihoda. Stalna tehnička podrška i druge usluge s dodanom vrijednošću bit će potrebne kako bi se maksimizirala ponuda vrijednosti za klijente.

Osim toga, istraživanje predviđa da će upravljanje resursima spektra biti ključni odlučujući čimbenik u kvaliteti pružanja usluga kako bi se smanjile mrežne smetnje. Kao rezultat toga, mrežno rezanje će se pojaviti kao ključna tehnologija za dobavljače kako bi se osiguralo da je krajnjim korisnicima zajamčena visoka propusnost privatnih mrežnih veza.