SNAŽAN RAST

Potrošnja na OTT aplikacije za slanje poruka prilišava se 50 milijardi dolara do 2028.

Potrošnja na OTT aplikacije za slanje poruka prilišava se 50 milijardi dolara do 2028.
Depositphotos

OTT aplikacije za razmjenu poruka ostat će dominantan kanal za razgovornu trgovinu, navodi Juniper Research. To je unatoč padu globalnog tržišnog udjela potrošnje u razgovornoj trgovini s 53% u 2024. na 45% u 2028.

Velik dio ove potrošnje bit će potaknut naprednim mogućnostima OTT aplikacija za razmjenu poruka, uključujući interaktivne pozive na radnju i bogate medije. Ove će značajke poboljšati iskustvo potrošača; privlačenje korisnika koji troše da se uključe u daljnje trgovačke aktivnosti.

OTT aplikacije za razmjenu poruka, budući da su samostalne platforme, mogu brzo integrirati nove tehnologije, uključujući personalizaciju temeljenu na umjetnoj inteligenciji za prilike za unakrsnu prodaju i prodaju više cijena. To će biti imperativ u industrijama s visokom potrošnjom kao što je maloprodaja, jer će se OTT aplikacije za razmjenu poruka implementirati kao dio višekanalne marketinške strategije uz kanale za razmjenu poruka kao što je RCS.

Unatoč dominaciji OTT aplikacija za razmjenu poruka, predviđa se da će potrošnja na RCS trgovinu porasti za više od 3500% u sljedećih pet godina; s 350 milijuna dolara u 2023. na 12 milijardi dolara u 2028. Ovaj će rast biti potaknut uvođenjem uređaja koji podržavaju RCS, povećanom podrškom operatera RCS-a i dostupnošću potrošača.

Osim toga, izvješće je pokazalo da će bogate značajke RCS-a, uključujući provjeru robne marke, slanje robne marke i bogate vrtuljke, omogućiti operaterima da se natječu s vodećim OTT aplikacijama za razmjenu poruka kroz RCS-ovu poboljšanu sigurnost i mogućnosti. To će potaknuti povjerenje potrošača da se uključe u sofisticiranije slučajeve upotrebe poruka, kao što je razgovorna trgovina.