Ponovno pokretanje aktivnosti za organizaciju idućeg Mobile World Congressa

Ponovno pokretanje aktivnosti za organizaciju idućeg Mobile World Congressa

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

Pandemija koronavirusa za prvu žrtvu među događajima na kojima se okuplja veći broj imala je Mobile World Congress (MWC) u Barceloni, koji se trebao održati u veljači, no prebačen je za sljedeću godinu. Stoga, iznimno je dobra vijest što Fira de Barcelona najavljuje da se aktivnosti nastavljaju nakon ljeta!

Iako za MWC ove godine više nema mjesta, ali ne bi imalo ni smisla održavati ga u terminu koji nije taman prije kraja prvog kvartala u godini, za neke događaje koji spadaju pod Fira de Barcelona ima.

Konkretnije, kroz posljednja četiri mjeseca ove godine održat će se Valmont Barcelona Bridal Fashion Week (VBBFW), BizBarcelona, Liber, Barcelona Boat Show, FoodTech i Alimentaria. Istovremeno, 20. svibnja je počeo virtualni sajam Fira Campus Virtual, a trajat će to 24. svibnja. Isprva je bio planiran za ožujak. Dakle, stvari su se pokrenule te ponovno idu u nekom normalnijem smjeru.

Ujedno, otprije se za posljednja četiri mjeseca zakazalo održavanje događaja kao Smart City Expo World Congress i Expoquimia, Eurosurfas i Equiplast te mnogih drugih. Sve to samo potvrđuje da bi Barcelona ovu godinu barem donekle mogla spasiti po pitanju punjenja proračuna, ali i pružanja prilike svima koji su navikli iz godine u godinu predstavljati se na raznim sajmovima koji se događaju u tom gradu.

Naravno, ono što organizatori moraju učiniti, prije svega, jest pridržavati se propisanih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, kako bi sigurnost prisutnih bila na najvišoj mogućoj razini. Na to su svi spremni, bez iznimke, svjesni da jedino tako mogu spasiti ovu tešku godinu.

Ukratko, najbitnija je vijest da s rujnom kreću aktivnosti, a sami datumi održavanja pojedinih događaja bit će vrlo brzo poznati, ako za neke događaje već nisu. Nakon toga će se polako početi objavljivati i svi datumi događaja planiranih za sljedeću godinu. Također, ako već nisu.

Primjerice, MWC će se održati od 24. do 27. veljače 2021. i željno se iščekuje jer je svakako najveći mobilni sajam u Europi te ponajveći u svijetu. I donosi oko 500 milijuna eura prihoda, koji se ove godine nisu "slili" u blagajnu Grada Barcelone...

Još iz kategorije

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

28.05.2020. komentiraj

Europska komisija predložila je plan za spas gospodarstva Europske unije vrijedan 750 milijardi eura, od kojih bi Hrvatska trebala dobiti deset milijardi eura. Ta značajna sredstva, ako budu mudro upotrjebljena, mogu učiniti veliku razliku u brzini oporavka hrvatskog gospodarstva. Na korištenje sredstava Europska komisija neće imati mnogo utjecaja, nego će nacionalne vlade same predlagati projekte za investiranje. Ono što UGP smatra najvažnijim u ovoj situaciji je potpuno transparentno korištenje tih sredstava.

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

28.05.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je usvojena odluka o zabrani rada nedjeljom za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, Nacionalni stožer Civilne zaštite odlučio je navedenu odluku ukinuti i ponovno omogućiti rad trgovina nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera.

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

28.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa unijela je brojne promjene u našu svakodnevicu, a jedna od njih jest distanciranje od drugih osoba te izbjegavanje nepotrebnog kontakta. U tom smjeru išlo se s beskontaktnim plaćanjem i ljudi su se vrlo brzo navikli na to.