Pokemon GO: Igrači ove godine prehodali 53 posto više nego tijekom 2017.

Pokemon GO: Igrači ove godine prehodali 53 posto više nego tijekom 2017.
DepositPhotos

Tvrtka Niantic objavila je kako su igrači do sada tijekom ove godine prehodali 53 posto više nego tijekom prošle godine igrajući igru Pokemon GO. U istraživanju od 2.000 igrača, tvrtka je otkrila kako je 70 posto ispitanika i igrača izjavilo kako ih je Pokemon Go motivirao da hodaju češće nego inače te ih je 64 posto njih izjavilo kako ih je igranje motiviralo da izlaze češće van. 47 posto njih izjavilo je kako su povećali svoju fizičku aktivnost od igranja. Također, oko 50 posto igrača izjavilo je da im je igra pomogla družiti se s drugima.

“Ova vrsta reakcija zajednice pojačava našu predanost ne samo stvaranju inovativnih igara u stvarnom svijetu, već i ulaganju u značajke kao što je Adventure Sync koja pruža nježnu, ali učinkovitu motivacijsku petlju koja potiče ljude da izađu van i budu aktivni svaki dan.“

Tvrtka je 25. listopada predstavila Adventure Sync koji daje igračima mogućnost snimanja svojih koraka u igrama putem mobilnih uređaja. Ovakav sistem igranja sinkronizirat će se u pozadini s HealthKit i Google Fit aplikacijama i time omogućiti igračima vidjeti rezultate koliko su tjedno prehodali, izgubili kalorija i ostale statistike. Prva igra koja će provesti takav način gameplaya je Pokemon GO.

Više vijesti iz svijeta gaminga potražite na našem portalu Gameperspectives.hr