Novi direktor Microblinka za Hrvatsku Igor Strejček

Novi direktor Microblinka za Hrvatsku Igor Strejček

Microblink je nakon osiguravanja prve investicije za rast na globalnom tržištu nastavlja pojačavati upravljački tim. Najnovije pojačanje je Igor Strejček, koji je od danas novi direktor Microblinka za Hrvatsku, a ujedno i globalni potpredsjednik Microblinka za operacije.  Igor Strejček u Microblink dolazi s pozicije direktora sektora direktnih kanala Erste banke koja je ranom implementacijom Microblinkovog ”slikaj i plati” rješenja kompaniji osigurala vrijednu referencu i prepoznatljivost na tržištu.

Strejček će u novoj organizacijskoj strukturi Microblinka biti član upravljačkog tima kompanije, uz globalnog izvršnog direktora Darrena Bassmana i globalnog izvršnog direktora za tehnologiju Juricu Cerovca. Suosnivači Microblinka, Izet Ždralović i Damir Sabol neće biti dio upravljačkog tima kompanije i prelaze na savjetničke, odnosno nadzorne funkcije. Ždralović prelazi na seniorsku savjetničku poziciju gdje će nastaviti doprinositi razvoju kompanije svojim vrijednim iskustvom te razumijevanjem tehnoloških proizvoda i tržišta. Sabol prelazi u novoformirano nadzorno tijelo kompanije (Board of Directors).

”Prije 10 godina kada mi je Damir prvi put pokazao prototip PhotoPay-a, povjerovao sam da će ta usluga značajno olakšati plaćanje računa mobilnim bankarstvom. Partnerski odnos koji smo razvijali u projektima, poput Slikaj i plati, Keks Pay i George, danas dobiva potpuno novu, višu dimenziju. Sada Damir daje povjerenje meni, kao novom članu Microblink dream teama, kako bih pomogao u ubrzanom razvoju i još snažnijem širenju na globalnom tržištu. To me čini izuzetno ponosnim i motiviranim”, izjavio je Igor Strejček, direktor Microblinka u Hrvatskoj.

Microblink je u osam godina poslovanja razvio sveobuhvatnu AI platformu za računalni vid te šest ključnih proizvoda koji su postali globalni industrijski standard za digitalizaciju raznih vrsta dokumenata i automatiziranje unošenja podataka. Microblinkov prvi i najpoznatiji proizvod u Hrvatskoj, PhotoPay standard je u plaćanju najrazličitijih računa zbog kojeg se više ne mora čekati u redovima već se plaća jednostavno i brzo, putem mobilnih aplikacija svih domaćih banaka. Uz PhotoPay, najpoznatiji proizvodi Microblinka su: BlinkID, za digitalizaciju osobnih dokumenata, BlinkCard, za digitalizaciju kreditnih kartica te BlinkReceipt, za digitalizaciju raznih maloprodajnih računa. Ova rješenja globalno su prepoznata od strane velikog broja kompanija u nizu industrija, od financijske, telekoma, osiguranja, preko istraživanja tržišta i marketinške industrije do maloprodaje i industrije robe široke potrošnje. Tako, primjerice, Microblinkova rješenja koriste Stripe, Qatar Airways, policija u San Franciscu, a korištena su i na američkim izborima.

”Iznimno se radujem Igorovom dolasku i siguran sam da je on zaista snažno pojačanje za Microblink. Mogu s ponosom reći da Microblink ide ozbiljnim koracima prema potpuno profesionaliziranom menadžmentu koji ima jasan cilj podržati novu razvojnu fazu kompanije usmjerenu na ubrzano širenje na globalnom tržištu. Istovremeno čestitam Izetu i Jurici koji su vrlo uspješno operativno vodili Microblink posljednjih nekoliko godina, a veseli me da će i dalje sudjelovati u razvoju kompanije”, izjavio je Damir Sabol, član nadzornog tijela (Board of Directors) Microblinka.

Microblink trenutno ima 111 stalno zaposlenih u Hrvatskoj, a samo tijekom prošle godine zaposleno je 50 novih stručnjaka.

”Igor će svojim bogatim upravljačkim iskustvom i dubinskim poznavanjem naših proizvoda i tržišta značajno doprinijeti kompaniji. Njegov optimizam i pozitivan stav savršeno se uklapaju u našu korporativnu kulturu. Radujem se radu s Igorom i ostatkom tima na ponudi naših proizvoda temeljenih na računalnom vidu širokom broju ljudi diljem svijeta. Imamo ambiciozne ciljeve, a snaga našeg tima mi ulijeva povjerenje da možemo napraviti vrijedan iskorak u globalnom AI okruženju te istovremeno razviti brojne uzbudljive karijerne prilike u Hrvatskoj”, izjavio je Darren Bassman, globalni izvršni direktor Microblinka.

Još iz kategorije

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

Pametni solarni spremnici za otpad u Parku prirode Biokovo

12.04.2021.

Park prirode Biokovo sa svojim vidikovcem Nebeskom šetnicom – Skywalk jedna je od glavnih turističkih atrakcija Hrvatske koju je prošle godine posjetilo 105 tisuća turista. Javna ustanova parka posebno brine o zaštiti okoliša i održivom razvoju. Prepoznala je to A1 Hrvatska koja im je donirala pametne spremnike za otpad.

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

Preko 55 vrhunskih poduzeća dolazi na drugi Job Fair Meetup

12.04.2021.

Nove karijerne prilike i ove godine će preplaviti Fakultet elektrotehnike i računarstva i Klub studenata elektrotehnike koji će od 10. do 14. svibnja 2021. godine postati mjestima održavanja drugog Job Fair Meetupa! Upoznavanje sa svim aktualnim poslovnim ponudama i mogućnostima razvoja karijere u Hrvatskoj bit će moguće uz ležerno umrežavanje, opuštenu razmjenu znanja i iskustava.

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

Godinu dana borbe za bolje i pravednije društvo uz Glas poduzetnika

12.04.2021.

Udruga Glas poduzetnika ovaj tjedan obilježava godinu dana postojanja. Postali su, kako sami tvrde, najsnažnija neovisna udruga poduzetnika, obrtnika, samozaposlenih i zaposlenika u privatnom sektoru u Hrvatskoj u kratkom razdoblju. Danas okupljaju više od 16.700 članova iz gotovo svih djelatnosti, a podržava ih i više od 200.000 građana.