Nova prilika za obrazovanje

Nova prilika za obrazovanje

Od ljeta 2020. pa do danas gotovo 23.000 Hrvata je prepoznalo važnost stjecanja ili unaprjeđenja digitalnih vještina za osobni razvoj i napredovanje u karijeri te iskoristilo mogućnost besplatnog stjecanja digitalnih vještina u sklopu Microsoftove inicijative koju je globalno pokrenuo tijekom u srpnju 2020. U ožujku je Microsoft zajedno s partnerima, korisnicima i obrazovnim institucijama predstavio i lokalnu inicijativu u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra za sve polaznike koji se registriraju putem obrasca na web stranici.

Microsoft je objavio da svoju globalnu inicijativu stjecanja digitalnih vještina produžuje do 31.12.2021. Prilika je to za sve koji žele steći nove digitalne vještine ili nadograditi znanje postojećih putem besplatnih programa online učenja dostupnih online, a otvorena je i mogućnost stjecanja profesionalnih Microsoft certifikata po posebnoj cijeni od 15 USD.

Gotovo 23.000 Hrvata prepoznalo je važnost digitalnih vještina za pronalaženje posla ili napredovanje u karijeri i iskoristili mogućnost besplatnog stjecanja digitalnih vještina putem edukativnih platformi LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab dostupnih na centralnoj lokaciji opportunity.linkedin.com.

Microsoft Hrvatska je sredinom ožujka 2021. u suradnji s Algebrom pokrenuo kampanju „Hrvatska inicijativa stjecanja digitalnih vještina“ kao nadogradnju uspješne Microsoftove globalne inicijative, a s ciljem da se što više Hrvata upozna s inicijativom i iskoristi njezine pogodnosti. Pored besplatnih Microsoftovih programa za učenje online, Algebra hrvatskim polaznicima dodatno nudi usluge mentoriranja i podršku Algebrinih predavača kroz nekoliko online webinara uživo.

Svi koji žele postati dio svjetske radne snage koja kroji gospodarstvo budućnosti i iskoristiti ovu jedinstvenu priliku, mogu posjetiti Algebrinu web stranicu gdje mogu pronaći orijentacijsku uvodnu radionicu te pristupiti besplatnom online sadržaju i baciti se na učenje u svom ritmu, kada i koliko im odgovara.

Svi zainteresirani sudionici su dobrodošli prijaviti se putem prijavnice na Algebrinoj web stranici gdje će dobiti pristup željenoj edukaciji na engleskom jeziku. Oni koji edukaciju žele poslušati i na hrvatskom jeziku, Algebrina platforma za besplatno online učenje nudi posebnu pogodnost savladavanja gradiva uz Algebrinog mentora, i to u dva raspoloživa termina:

  • 2. - 7. 5. 2021., 18.30 - 20.00 sati
  • 24. - 28. 5. 2021., 18.30 - 20.00 sati