Nova prilika za obrazovanje

Nova prilika za obrazovanje

Od ljeta 2020. pa do danas gotovo 23.000 Hrvata je prepoznalo važnost stjecanja ili unaprjeđenja digitalnih vještina za osobni razvoj i napredovanje u karijeri te iskoristilo mogućnost besplatnog stjecanja digitalnih vještina u sklopu Microsoftove inicijative koju je globalno pokrenuo tijekom u srpnju 2020. U ožujku je Microsoft zajedno s partnerima, korisnicima i obrazovnim institucijama predstavio i lokalnu inicijativu u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra za sve polaznike koji se registriraju putem obrasca na web stranici.

Microsoft je objavio da svoju globalnu inicijativu stjecanja digitalnih vještina produžuje do 31.12.2021. Prilika je to za sve koji žele steći nove digitalne vještine ili nadograditi znanje postojećih putem besplatnih programa online učenja dostupnih online, a otvorena je i mogućnost stjecanja profesionalnih Microsoft certifikata po posebnoj cijeni od 15 USD.

Gotovo 23.000 Hrvata prepoznalo je važnost digitalnih vještina za pronalaženje posla ili napredovanje u karijeri i iskoristili mogućnost besplatnog stjecanja digitalnih vještina putem edukativnih platformi LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab dostupnih na centralnoj lokaciji opportunity.linkedin.com.

Microsoft Hrvatska je sredinom ožujka 2021. u suradnji s Algebrom pokrenuo kampanju „Hrvatska inicijativa stjecanja digitalnih vještina“ kao nadogradnju uspješne Microsoftove globalne inicijative, a s ciljem da se što više Hrvata upozna s inicijativom i iskoristi njezine pogodnosti. Pored besplatnih Microsoftovih programa za učenje online, Algebra hrvatskim polaznicima dodatno nudi usluge mentoriranja i podršku Algebrinih predavača kroz nekoliko online webinara uživo.

Svi koji žele postati dio svjetske radne snage koja kroji gospodarstvo budućnosti i iskoristiti ovu jedinstvenu priliku, mogu posjetiti Algebrinu web stranicu gdje mogu pronaći orijentacijsku uvodnu radionicu te pristupiti besplatnom online sadržaju i baciti se na učenje u svom ritmu, kada i koliko im odgovara.

Svi zainteresirani sudionici su dobrodošli prijaviti se putem prijavnice na Algebrinoj web stranici gdje će dobiti pristup željenoj edukaciji na engleskom jeziku. Oni koji edukaciju žele poslušati i na hrvatskom jeziku, Algebrina platforma za besplatno online učenje nudi posebnu pogodnost savladavanja gradiva uz Algebrinog mentora, i to u dva raspoloživa termina:

  • 2. – 7. 5. 2021., 18.30 – 20.00 sati
  • 24. – 28. 5. 2021., 18.30 – 20.00 sati

Još iz kategorije

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

Znanstvenici utvrdili da igranje videoigara ne poboljšava mentalne sposobnosti

24.06.2021.

Sveučilište Ontario iz Kanade došlo je do zanimljivih saznanja, a pokazuju da nema istine u tvrdnjama kako nekoliko minuta igranja videoigara koje iziskuju rješavanje problema, logičko razmišljanje i općenito naprezanje moždanih, može poboljšati mentalne sposobnosti, sposobnost zaključivanja, verbalne vještine i pamćenje.

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

NEM Dubrovnik 2021. predstavlja prve govornike

24.06.2021.

Čekanje je završeno! Nakon godine ispunjene virtualnim sastancima, NEM Dubrovnik 2021. ponovno će na jednom mjestu okupiti vodeće osobe iz svjetske i europske TV industrije. Krajem ljeta, od 6. do 9. rujna 2021. glavna tema u Hotelu Dubrovnik Palace bit će budućnost medija,  najnovija dostignuća i brojne mogućnosti koje su se pojavile nakon godine koja je uvelike utjecala na TV industriju.

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

Hrvatska ubrzala rast na ljestvici inovacija u 2021. u EU

23.06.2021.

Europska komisija objavila Europsku ljestvicu uspjeha u inoviranju za 2021., koja pokazuje da se diljem EU-a povećava uspješnost u području inovacija.  Od 2014. uspješnost u području inovacija u prosjeku se povećala za 12,5 %. Zabilježena je kontinuirana konvergencija unutar EU-a, pri čemu rezultati u niže rangiranim zemljama rastu brže od onih u uspješnijima pa se smanjuju razlike u inovacijskim rezultatima među državama članicama.