Najbolji antivirusi za Windows 10 u 2020

Najbolji antivirusi za Windows 10 u 2020
DepositPhotos

Microsoft je vrlo vjerojatno uspio pobijediti konkurenciju na tržištu antivirusnih alata za njegov Windows 10 operativni sustav i korisnici se mogu opustiti te prestati plaćati za antivirusnu zaštitu.

Tako pompozan uvod ima pokriće, Microsoft Defender je napredovao do te mjere da pruža potpunu zaštitu, barem kako pokazuju testovi iz mjeseca u mjesec. Prvenstveno oni prema AV-Testu. Sve to znači da konkurencija nema što ponuditi, a da Defender nema sam. I izniman je to uspjeh za Microsoft, koji je još u prosincu 2013. imao najgoru zaštitu na tržištu.

Pripremao je Microsoft ovakvu situaciju od 29. srpnja 2015., kad se na tržištu pojavio Windows 10, no nikako nije uspio pronaći dobitnu formulu, do kraja prošle godine, kad su uvedeni dodatni noviteti u način zaštite, potpomognuti umjetnom inteligencijom. Ili, u prijevodu, Microsoft je napokon počeo ulagati dodatni novac i napore u zaštitu, željan pune kontrole mad svojim softverom.

Dakako, sve ovo ne znači da se i treba odreći "drugog sloja" zaštite, a ako ste skloni tome, onda razmislite o ovih sedam antivirusnih rješenja. Naime, na listi osam najboljih jest Microsoft Defender, ali sedam koji slijede nisu previše lošiji, a u kombinaciji čine zaštitu koju se praktički ne može probiti u ovom trenutku.

Dakle, krenimo redom po kategorijama:

1. Microsoft Defender - najbolje besplatno rješenje u ovom trenutku

2. Norton 360 s LifeLock Select - najbolje rješenje ako gledamo pretplatu

3. Bitdefender Antivirus - najbolja besplatna alternativa za Windows

4. Malwarebytes - najbolje rješenje za uklanjanje malwarea

5. McAfee Total Protection - solidna antivirusna alternativa ako gledamo pretplatu

6. Trend Micro Maximum Security - solidna antivirusna alternativa ako gledamo pretplatu

7. ESET NOD32 Antivirus - solidna antivirusna alternativa ako gledamo pretplatu

8. Sophos Home - solidna besplatna alternativa za Windows