POSTIGNUT USPJEH

Na Sljemenu održan drugi HSM ljetni kamp za nadarenu djecu

Na Sljemenu održan drugi HSM ljetni kamp za nadarenu djecu

Domaća informatička tvrtka prisutna na tržištu više od 30 godina, HSM, u suradnji s udrugom Dar od 10. do 14. srpnja u planinarskom domu "Mala Hunjka" na Sljemenu organizirala je 2. Ljetni kamp za nadarenu djecu na kojem je 15 djece svakoga dana uživalo u zanimljivim predavanjima.

"Izuzetno nam je drago što je HSM ljetni kamp doživio svoje drugo izdanje i što smo, u suradnji s udrugom Dar održali, rekla bih, više nego uspješan ljetni kamp za nadarenu djecu. Jako nam je drago da su sva djeca kamp napustila sretna i zadovoljna, što nam je u konačnici i najvažniji cilj", rekla je voditeljica marketinga HSM-a, Jelena Mihovec.

Prvog dana kampa djeca su prolazila kroz kombinaciju igre uloga, logičkih zagonetki i kriptografije, ovaj put tematski smještenoj u priču povezanu s okruženjem na Sljemenu - legendu o Crnoj kraljici. Kroz ovu znanstveno fantastičnu simulaciju s elementima role playinga vodio ih je Bojan Branisavljević koji zadnjih osam godina vodi radionice za darovitu djecu te edukacije o darovitosti za roditelje, odgojitelje i učitelje.

Kroz alate za modeliranje te osnovne funkcionalnosti alata (dodavanje, rotiranje, pomicanje, rastezanje objekata), kao i upotrebu 3D printera za potrebe medicine, prehrambene industrije i znanosti, drugog dana HSM ljetnog kampa djecu je vodio Sebastijan Havrlišan.

Trećeg dana kampa djeca su u organizaciji udruge "Na putu prema gore" učila koristiti mobilnu outdoor aplikaciju te su prošla planinarsku turu na kojoj su upoznavala Sljeme, ali i funkcije anemometra – mjerača brzine vjetra, oksimetra - mjerača zasićenosti krvi kisikom te su iskoristila vrijeme provedeno u prirodi za zabavne aktivnosti.

U prvom dijelu četvrtka, na radionici Tonija Miluna "Kako matematika pomaže da postaneš majstor svojih financija" djeca su naučila zašto je matematika važna, kao i neke njene zanimljive primjene te su riješila niz praktičnih primjera iz svakodnevnog života, poslovanja i financija.

Drugi dio četvrtka i cijeli petak, zadnji dan kampa, bili su rezervirani za BricQ Motion - napredni tečaj u organizaciji udruge "Gradionica", na kojem su djeca otkrivala prirodna pravila i razumijevanje sila, gibanja i interakcije uz pomoć jednostavnih i praktičnih doživljaja u učenju, kao i mnoge stvari iz znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

"Iza nas je tjedan kreativnosti, znatiželje, pokusa, zabave i smijeha. Zadovoljstvo djece nam je najveća nagrada za sav trud oko HSM ljetnog kampa", poručuje voditeljica marketinga HSM-a, Jelena Mihovec.

Plan HSM-a je da ovo postane jedna lijepa tradicija pa su već počele pripreme za HSM ljetni kamp za nadarenu djecu 2024.