MWC 2022: Fisker predstavio novi električni SUV Fisker Ocean

MWC 2022: Fisker predstavio novi električni SUV Fisker Ocean
Dražen Tomić / Tomich Productions

Proizvođač električnih vozila Fisker predstavio je potpuno električni SUV Fisker Ocean na europskom tržištu tijekom MWC sajma u Barceloni i oduševio je sve prisutne prikazanim.

Jer, ovo vozilo pod punim nazivom Fisker Ocean Sport namijenjeno je za pet putnika, ima raspon od 440 kilometara s jednim punjenjem i početna cijena mu je prihvatljivih od 37.499 američkih dolara i 41.900 eura u Španjolskoj.

Ima dvostruki motor AWD, tri načina vožnje i niz sigurnosnih značajki koje osiguravaju vozilo, ali i vozača.

"Sajam u Barceloni idealno je mjesto za predstavljanje Fisker Oceana, budući da je naše vozilo prepuno napredne tehnologije, uključujući ponudu "over-the-air" koju ćemo podići na novu razinu. S kombinacijama performansi, vrijednosti i održivosti Fisker Oceana, vjerujem da imamo jedinstveno električno vozilo s prvim značajkama u industriji, kao što je kalifornijski način rada, 17,1-inčni rotirajući zaslon i najduži domet u našem segmentu", rekao je izvršni direktor (CEO) Henrik Fisker i dodao:

"Europa je ključna za uspjeh tvrtke dok radimo na izgradnji najodrživijeg vozila i pokretanju proizvodnje u studenom.

Kao dokaz napretka prema tom cilju, 47 prototipova Fisker Oceana je u izgradnji, a sam Fisker je pregledao njihov razvoj tjedan dana prije MWC-a.

Ujedno, kompanija gradi svoj prvi europski centar za iskustvo brendova u Münchenu, s planovima za dodatne centre u drugim europskim zemljama. Nadalje, Fisker se ističe po osnovnom jamstvu koje traje šest godina ili do prijeđenih 100.000 kilometara, jamstvo na pogon od deset godina ili 160.000 kilometara te jamstvo na bateriju od deset godina ili 160.000 kilometara.

S obzirom na rast i razne planove, od ove kompanije u budućnosti se može očekivati još podosta noviteta koji bi mogli uzdrmati tržište. U pozitivnom smislu, naravno...