Musk odlazi s čelnog mjesta u Twitteru nakon što su tako rekli korisnici

Musk odlazi s čelnog mjesta u Twitteru nakon što su tako rekli korisnici
DepositPhotos

Elon Musk obećao je održati svoju riječ i podnijeti ostavku na mjesto izvršnog direktora Twittera nakon što su korisnici glasali za odlazak milijardera s čela tvrtke. Dodao je da će nastaviti voditi ključne odjele unutar platforme društvenih medija.

Nakon što je 57,5% od ukupno 17,5 milijuna korisnika Twittera glasalo da Musk odstupi u anketi koju je on potaknuo, milijarder je tweetao da će ispuniti njihove želje čim nađe nekoga dovoljno glupog da preuzme posao. Musk je prilikom pokretanja ankete rekao da će se pridržavati rezultata. Međutim, u najnovijem ažuriranju dodao je da će nastaviti voditi tim za softver i poslužitelje, čak i s novim CEO-om.

Čini se da nema glavnog kandidata koji bi preuzeo posao, ili čak vremenskog okvira kada će biti imenovanje. Ubrzo nakon pokretanja ankete, Musk je rekao da trenutno nema nasljednika i da nitko ne želi posao koji zapravo može održati Twitter na životu.

U drugim ažuriranjima Twittera, Bloomberg je izvijestio da je Musk projicirao da će novčani tok tvrtke biti rentabilnost 2023. Iznio je komentare tijekom sesije na Twitteru, rekavši da bi prognoza bila moguća zbog mjera smanjenja troškova od preuzimanja tvrtke u listopadu .