MOBILNA TELEKOM INDUSTRIJA

Mobilne financijske usluge ključne za budući rast MNO-a

Mobilne financijske usluge ključne za budući rast MNO-a
Depositphotos

Ericsson i Juniper Research objavili su novo izvješće koje pruža uvid u dinamiku mobilnih financijskih usluga (MFS) i transformativne mogućnosti za operatere mobilnih mreža (MNO) na globalnoj razini. Izvješće objedinjuje uvide 46 viših donositelja odluka iz operatera mobilnih mreža (MNO) u 35 zemalja.

Projektira promjenu paradigme s očekivanom stopom prihvaćanja korisnika od 40 posto i rastom vrijednosti transakcije od 80 posto u sljedećih pet godina. Ovo signalizira značajnu transformaciju, pozicioniranje MFS-a kao ključnog elementa u pomaku među telekomunikacijskim kompanijama da postanu pružatelji digitalnih usluga, predviđajući impresivnih 45 posto rasta posebno u njihovim MFS prihodima.

Ključni akceleratori identificirani u izvješću uključuju poticaje za korisnike, opsežne mreže posljednje milje i porast digitalnih plaćanja COVID-19. Ovi čimbenici potiču uspjeh MFS-a i omogućuju širu financijsku uključenost i pristup. Međutim, regulatorni izazovi, trajne preferencije gotovine i sigurnosni problemi predstavljaju značajne prepreke, zahtijevajući stratešku navigaciju od zainteresiranih strana u industriji.

Ključni aspekt istaknut u izvješću je evolucija portfelja usluga prema naprednim ponudama poput mikrofinanciranja i ulaganja. Ova promjena ne samo da preoblikuje modele prihoda, već i poboljšava korisnička iskustva, označavajući prekretnicu u putanji industrije. MFS pružatelji usluga strateški se okreću prema ovim naprednim uslugama, potičući inovacije i pokrećući gospodarsko osnaživanje u različitim demografskim skupinama.

"Mobilne financijske usluge su transformativne za Telcos, pozicioniraju ih kao digitalne inovatore i otključavaju neprocjenjive nove tokove prihoda. Integracija MFS-a omogućuje Telcosu da predvidi zahtjeve potrošača, prilagodi se tržišnim trendovima i ostane konkurentan," naglasio je Michael Wallis-Brown, voditelj Mobile Financiala. Usluge u Ericssonu.

“Ono što je zapanjujuće je koliko su ogromne promjene koje dolaze za mobilne financijske usluge. MNO-ovi koje smo anketirali očekuju da će napredne usluge biti transformativne, kako za njihove portfelje usluga tako i za njihove prihode, i očekujemo da će to imati golem utjecaj u sljedećih pet godina,” komentirao je Nick Maynard, potpredsjednik Fintech istraživanja tržišta u Juniper Researchu.