Microsoft vraća Clippy

Microsoft vraća Clippy

Microsoft konstantno poboljšava Teams, a sad se odlučio na podosta zanimljive novitete, koji će kod starijih korisnka svakako probuditi nostalgiju. Naime, vraća se Clippy!

Uz brojne nove pozadine, efekte svih vrsta i lakše korištenje platforme, Microsoft oživljava slavnog Clippyja, koji je pomagao ili dosađivao korisnicima od predstavljanja u Office 97 pa sve do 2001., kad je uklonjen.

Nije ni to sve što se veže uz nostalgiju. Kao jedna po pozadina dolazi ona kojoj smo svjedočili na Windows XP. Livada i nebo iznad nje. Teško da je Microsoft ikad načinio bolju i popularniju prije ili kasnije, što znači da je ovaj potez svakako plus. A da se ojača nostalgična crta, Teams će imati i Microsoft Solitaire.

"Nostalgija može biti dobra za dušu, ali i nakon više od godinu rada na daljinu ili hibridnog načina rada, svima nam dobro dođe malo uzbuđenja tijekom videopoziva. Upitali smo naše dizajnere mogu li nam u tom smislu ponuditi nešto za pamćenje, a da se veže uz slavne trenutke Microsofta i ovo je rezultat", poručili su iz kompanije.

Virtualne pozadine postale su iznimno popularne kako je vrijeme odmicalo jer ne samo što nude nešto ljepši dojam tijekom razgovora, ujedno uklanjaju sve oni što stvarno jest iza zaposlenih dok razgovaraju. Tako se izbjegavaju neugodne situacije, ali i otklanja mogućnost da netko promatra kako izgleda vaša okolina dok razgovarate.

Što se Clippyja tiče, neće biti onako upadljiv i ne baš previše koristan kao u prošlosti. Zadržao je pristojnost, zadržao je izgled, ali sad se može nazvati istinskim virtualnim asistentom, koji pomaže kad treba i koliko treba, bez upadljivosti. Dakle, u Microsoftu su uspjeli ispraviti ono što nije bilo dobro, a zadržali su ono što jest - Clippyja kao pojavu koja je uvijek bila ugodna korisnicima. Samo nije imao neku konkretniju svrhu.