Microsoft Teams bogatiji je za novu mogućnost - obavijesti za sastanke

Microsoft Teams bogatiji je za novu mogućnost - obavijesti za sastanke
Antonio Jularić

Microsoft Teams dobiva novu mogućnost - podršku za obavijesti vezane za sastanke na toj platformi. Ona stiže korisnicima u intervalima i trebala bi biti dostupna svima do kraja godine.

Upućeniji znaju da se o ovome pričalo od strane Microsofta još u rujnu i bitna je stavka onima koji imaju podosta sastanaka tijekom dana. Ili su, jednostavno, zatrpani drugim obvezama pa moraju strogo kontrolirati raspored. Stoga, mogućnost koja nudi obavijest kad su sastanci pri kraju, bit će jako korisna.

Konkretnije, ta obavijest pojavit će se u trenucima dok preostane pet minuta do kraja sastanka i bit će vidljiva deset sekundi na ekranu, tako da malo kome može promaknuti. Naravno, potrebno je znati da obavijest ne znači kako će sastanak uistinu završiti za pet minuta, to određuje kreator samog sastanka. Obavijest služi kao smjernica, način na koji se zna da treba požuriti ili pripremiti sljedeće dijelova zakazane u rasporedu.

Ujedno, nije ovo jedina novost, Microsoft je za sve korisnike omogućio novitet koji nudi dijeljenje sastanaka na manje grupe, kako bi organizator sastanka lakše pojasnio svima što trebaju. Naime, poznato je da u poslovnom svijetu te općenito organizacijama, ne radi svaki tim identičan posao pa nema uvijek smisla svima govoriti sve. Lakše je podijeliti ih pa da se koncentriraju isključivo na svoj segment posla.

Sve ovo samo daje dodatni potica za Teams, koji se u poslovnom svijetu nameće kao platforma broj jedan. Ali, ne samo u poslovnom... Jer, u ovom trenutku Teams ima oko 120 milijuna aktivnih korisnika dnevno, što je više no 50 posto rasta u odnosu na situaciju iz travnja ove godine, kad ih je bilo aktivno oko 75 milijuna.

Istovremeno, Zoom ima oko stotinu milijuna aktivnih korisnika na dnevnoj razini, što znači da je Teams postao najjača platforma ove vrste na svijetu.