PRETJERAN POTEZ

Microsoft sve agresivnijom strategijom pristupa Windows 10 korisnicima

Microsoft sve agresivnijom strategijom pristupa Windows 10 korisnicima
Depositphotos

Čini se da je Microsoft dodatno pojačao oglašavanje vlastitih proizvoda, što se vidi u podosta testnih verzija operativnog sustava sustavu Windows 11. Konkretnije, iznenađujuće je velik broj njih oglasa za druge Microsoftove proizvode poput Officea ili One Drivea.

Ali, nisu pošteđeni ni oni koji su ostali na Windows 10 jer i tamo je dostupno takvo nametljivo oglašavanje. I to u gorem obliku. Naime, Microsoft se pobrinuo da se oglasi za nadogradnju na Windows 11 vide preko cijelog zaslona.

Manje napredni korisnici čak krenu prema nadogradnji jer oglas ostavlja dojam kao da ne postoji drugi izbor. Tek se sitnim slovima na dnu može vidjeti "Zadrži Windows 10" (eng. Keep Windows 10) i kad se to klikne, privremeno nestane uistinu nametljiv oglas, zbog kojeg su prema Microsoftu krenule otrovne strelice korisnika.

Očito lidere ponajveće kompanije svijeta to ne čudi jer kad se zatvori taj nametljivi oglas, pokazuje se još jedan uvodni zaslon koji opisuje sve prednosti novijeg operativnog sustava. Uz to, tamo su korisne informacije o tome kako kasnije izvršiti nadogradnju iz izbornika postavki, ali općenito govoreći, Microsoft je itekako pretjerao.

Ne postoji način da se onemoguće ti "oglasi", što je posebno neugodno za one koji se drže Windowsa 10 iz opravdanih razloga. Bez obzira na to brinete li o kompatibilnosti hardvera ili samo trebate malo upoznati stvari, Microsoft je spreman dosađivati vam ažuriranjima u doglednoj budućnosti.

Ima smisla da Microsoft pokušava sve "premjestiti" na noviju platformu. Prvenstveno jer je lakše brinuti o jednom sustavu kao glavnom proizvodu umjesto da morate podržavati stariji sustav. Što je više ljudi na jednoj platformi, lakše je razvijati značajke i pratiti ispravke grešaka.

Svejedno, golemi oglasi preko cijelog zaslona, za koje se čini da su osmišljeni da navedu ljude na nadogradnju, zapravo se ne čine pravim odgovorom ili način na koji treba postupati s korisnicima.