Microsoft stavlja još više reklama u Outlook za iOS i Android

Microsoft stavlja još više reklama u Outlook za iOS i Android
DepositPhotos

Microsoft je unazad nekoliko posljednjih mjeseci počeo postavljati više oglasa u Outlook za iOS i Android operativne sustave.

Outlook korisnicima daje dvije opcije za organiziranje pristigle pošte, single-inbox sa svime u njoj ili pristiglu poštu s karticama podijeljenu u dvije kategorije, "fokusiran" (eng. focused) s važnom poštom i "Ostalo" (eng. other) sa svim ostalim. Prethodno je Microsoft stavljao oglase samo na karticu "Ostalo" za besplatne korisnike, ali sada ih dodaje i u single-inbox način rada.

Promjena se pojavila tijekom proteklih nekoliko mjeseci i u biti znači da Microsoft otežava besplatnim korisnicima izbjegavanje oglasa u mobilnom Outlooku. Koji god način pristigle pošte koristite, oglasi će se nalaziti bilo na vrhu kartice "Ostalo" ili na vrhu redovne pristigle pošte. Doista, jedini način da sada izbjegnete oglase u Outlooku za mobilne uređaje je plaćanje pretplate na Microsoft 365.

"Za besplatne korisnike Outlooka, oglasi se prikazuju u njihovoj pristigloj pošti i mogu odlučiti omogućiti značajku "Fokusirana pristigla pošta" (ng. focused inbox) ako žele vidjeti oglase samo u pristigloj pošti "Ostalo", poručili su iz Microsofta.

Oglasi se pojavljuju na vrhu pristigle pošte i izgledaju zbunjujuće poput prave e-pošte, slično kao što Microsoft i Google prikazuju oglase unutar web verzija Outlooka i Gmaila. Možete prijeći prstom da biste izbrisali oglase nalik na e-poštu, ali oni će se uskoro ponovno pojaviti, a otvaranje jednog prikazat će oglasni sadržaj unutar preglednika u aplikaciji.

Nitko ne voli oglase, a mobilni korisnici Outlooka ostavili su brojne pritužbe s jednom zvjezdicom za recenziju aplikacije u Appleovom App Storeu. Neki na Twitteru i Redditu također izražavaju svoju frustraciju zbog više oglasa koji se pojavljuju u Outlooku za mobilne uređaje, ali jedini način da ih sada u potpunosti izbjegnete je pretplata na Microsoft 365.

Vrijeme će pokazati hoće li lošiji imidž zbog ove odluke naštetiti Microsoftu ili će korisnici prihvatiti situaciju...