Lenovo približava tehnologiju i digitalnu inovaciju

Lenovo približava tehnologiju i digitalnu inovaciju

Lenovo će u Milanu tijekom rujna otvoriti prvu konceptualnu trgovinu u Europi, koja će nuditi novo osvježavajuće digitalno iskustvo za mušterije, znatiželjnike i posjetitelje općenito.

Iz kineske kompanije navode da će trgovina biti "kulturalni ekosustav namijenjen digitalnoj inovaciji, mjesto koje kombinira bogato iskustvo s prilikom upoznavanja s najnovijim tehnološkim trendovima". Zvuči podosta zanimljivo, a Lenovo obećava da će upravo tako i izgledati.

Trgovina se naziva Spazio Lenovo, a nudit će prostor za organizaciju događaja, radionice, poslovne sastanke, prostori namijenjeni Lenovovim partnerima, Lenovo Lounge, prostor za zaposlenike i kafić. Naravno, u trgovini će se moći kupovati Lenovo proizvodi, ali i isprobavati sve inovacije koje još uvijek nisu dostupne u komercijalnoj prodaji.

"Spazio Lenovo donosi našu viziju Smarter Technology for All u život kroz novi fizički prostor gdje ljudi mogu stupiti u kontakt s tehnologijom i vidjeti kako IT može unaprijediti živote i poslovanje. Sretni smo što otvaramo trgovinu u Milanu i pozivamo kompanije na suradnju s institucijama i društvom kako bismo uspostavili debatu o novim načinima rada, učenja i interakcije. Naša odgovornost je doprinijeti tom progresu. Naš cilj je da Spazio Lenovo postane polazišna točka otkrivanja potencijala koji donose tehnologija i pametni život, posao, učenje...", naglasio je Luca Rossi, potpredsjednik odjela za inteligentne uređaje u Lenovu.

Ideja nije nova, konceptualne trgovine postoje još od devedesetih godina prošlog stoljeća, a cilj im je kroz jedan brend ili vrstu proizvoda ponuditi cijeli asortiman koji se veže uz to. Primjerice, modna i glazbena industrija kroz konceptualne trgovine nude kompletan životni stil, a s vremenom su se tome okrenuli i u auto-moto industriji te gaming industriji, pa čak i duhanskoj industriji, kao i mnogim drugim sferama.

Naravno da digitalni segment nije mogao ostati zanemaren. Svaki brend koji drži do sebe ima diljem svijeta konceptualne trgovine jer tako se približava korisniku, a Lenovo je to odlučio upravo sada.