Kako je i najavljeno stvorena tvrtka Bugatti Rimac, dok je dio poslovanja ostao u tvrtki Rimac Technology

Kako je i najavljeno stvorena tvrtka Bugatti Rimac, dok je dio poslovanja ostao u tvrtki Rimac Technology

Rimac Automobili i službeno su se razdvoji od početka studenog na dvije tvrtke i to su Bugatti Rimac i Rimac Technology. Kako je na bilo i najavljeno sjedište Bugattija Rimca zasad je smješteno u postojeći kompleks u Svetoj Nedjelji. Kada bude gotovo novi Rimac Campus vrijedna više od 200 milijuna eura i ukupne površine od oko 200 tisuća četvornih metara tada će se i Bugatti Rimac i Romac Technology u njega preseliti što se očekuje 2023. godine.

Kako ističu iz Rimac Automobila novonastala Rimac Grupa bit će glavni dioničar Bugatti Rimac sa 55 posto udjela. Mate Rimac će zadržati svoj udio u Grupi od 35 posto, dok će ostatak imati Porsche 22 posto, Hyundaij s 11 posto i ostali ulagači s 32 posto.

Razvoj, proizvodnja i opskrba akumulatorskih sustava, pogonskih sklopova i drugih komponenti za električna vozila po kojima je Rimac poznat i kojemu vjeruju mnogi proizvođači automobila bit će odvojen u novu cjelinu, Rimac Technology, koja će biti u 100 posto vlasništvu Rimac grupe.

Novi upravni odbor Bugattija Rimca imenuje Christophea Piochona za glavnog operativnog direktora. Ranije je obnašao dužnost glavnog direktora u Bugattiju i jamči nastavak kontinuite, dok Larissa Fleischer postaje glavni financijski direktor. Prethodno je bila voditeljica kontrolinga u Porscheu u područjima digitalizacije i razvoja novih poslovnih modela. Emilio Scervo imenovan je glavnim tehnološkim direktorom, koji je prethodno obnašao istu poziciju u Rimac Automobilima.

“Čast mi je što ću voditi ovu novu fuziju automobilskih umova i započeti ono što će bez sumnje biti uspješno, revolucionarno i uzbudljivo novo poglavlje za sve njega uključene. Također sam iznimno znatiželjan vidjeti duboki utjecaj koji će Bugatti Rimac imati na industriju i veselim se razvoju inovativnih novih hiperautomobila i tehnologija,“ kaže Mate Rimac, izvršni direktor Bugatti Rimac.

“Uvjeren sam da smo pronašli pravu mješavinu iskustva i znanja, inovativne snage i timskog duha za menadžment,“ kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član uprave za financije i IT u Porscheu. “Zato sam vrlo optimističan. A budući da mi je projekt jako prirastao srcu, nastavit ću ga blisko i strastveno pratiti i ubuduće“, pojašnjava Meschke.

“Zajedno stvaramo automobilsku tvrtku visokih performansi. Uspjeli smo pozicionirati tradicionalni brend Bugatti s njegovom karizmom za budućnost na način koji stvara vrijednost. Bugatti utjelovljuje fascinaciju i strast, a Rimac ima veliku inovativnu snagu i tehnološko znanje, zaključuje Oliver Blume, predsjednik Uprave Porschea.