ZAGREB ART SINGULARITY

Izložbu s potpisom umjetne inteligencije pogledalo više od 12.000 ljudi

Izložbu s potpisom umjetne inteligencije pogledalo više od 12.000 ljudi

Izložba "Zagreb Art Singularity: When AI Meets Creation", koju potpisuje umjetna inteligencija, ostvarila je izniman uspjeh. Nakon što je privukla više od 12.000 posjetitelja u hotelu Zonar Zagreb i na Weekend Media Festivalu u Rovinju, sada je dostupna u BIRD inkubatoru u Zagrebu.

Njena posebnost jest u tome što je jedna od prvih ovakvih u svijetu i upravo zato uspjela je privući pažnju brojnih posjetitelja iz Hrvatske i regije te je otvorila nove horizonte razumijevanja umjetne inteligencije i njenih kreativnih mogućnosti.

Ovaj projekt, koji otvara nove dimenzije u razumijevanju kreativnih mogućnosti AI-ja, dobio je pozive za gostovanja u različitim gradovima i inicijativama. Kroz izložbu je predstavljen i hrvatski digitalni umjetnik Siniša Koprivnjak, o kojem će se zasigurno još slušati na globalnoj sceni.

Na izložbi u BIRD inkubatoru, moći će se vidjeti selektirani dijelovi izložbe. Osim što omogućava publici da se upozna s umjetničkim dometima umjetne inteligencije, izložba podržava i donatorsku aukciju. Sva prikupljena sredstva namijenjena su unapređenju matematičkih gimnazija u Zagrebu, podupirući time mlade talente u tehnološkom sektoru.

"Izložba je otvorila novi prostor za diskusiju i razumijevanje umjetne inteligencije, kako u umjetničkom tako i u širem kontekstu. Intenzivno radimo na organizaciji novih postavki ove tehnološko-edukativne izložbe s partnerima u Hrvatskoj i svijetu, čime se otvaraju i dodatne prilike i za nove sponzore da se uključe", komentirao je Aco Momčilović, organizator i suosnivač Global AI Ethics Institute.

Sponzorski podržao vodeći domaći maloprodajni lanac.

"Rado smo podržali ovo događanje s obzirom na to da je Konzum jedan od predvodnika unutar Fortenova grupe kad su u pitanju napredna analitika i umjetna inteligencija. Suradnja ide u oba smjera pa smo Acu ugostili kao govornika na našoj godišnjoj konferenciji Insight Day gdje je s nama podijelio svoja razmišljanja o AI-ju", istaknula je Dunja Delić, direktorica Sektora marketinga u Konzumu.

Pohvalno je što se već prikupilo nekoliko tisuća eura kroz donacije, a sve s ciljem promocije AI-ja u umjetnosti i šire.

Također, posjetitelji u BIRD inkubatoru moći sudjelovati u dodatnim aktivnostima, uključujući predavanja i okrugle stolove o umjetnoj inteligenciji.