Isporuke industrijskih pisača blago su pale u 3. kvartalu 2023.

Isporuke industrijskih pisača blago su pale u 3. kvartalu 2023.

Globalne isporuke industrijskih pisača smanjile su se za 2,4 posto na godišnjoj razini u trećem tromjesečju 2023. (3Q23), prema IDC-u. Međutim, čini se da se tržišna kontrakcija usporava jer su isporuke u trećem kvartalu 23. pale za 1,2 posto u usporedbi s prethodnim kvartalom (2. kvartal 23.).

"U trećem kvartalu zabilježena je prava mješavina aktivnosti", rekao je Tim Greene, direktor istraživanja Hardcopy Solutions pri IDC-u. "Imali smo mekoću na tržištu izravne proizvodnje odjeće, što je nadoknadilo rast na tržištima izravnog oblikovanja, industrijskog tekstila i etiketa i pakiranja. Geografski, usporavanje u Zapadnoj Europi i Latinskoj Americi nadoknadilo je jake brojke u Sjevernoj Americi i regiji Azija/Pacifik (isključujući Japan i Kinu) u ovom kvartalu."

Isporuke digitalnih pisača velikog formata pale su za 1,1 posto na svjetskoj razini u usporedbi s 2. tromjesečjem 23. Isporuke pisača izravno na odjeću (DTG) pale su za gotovo 20 posto u usporedbi s prethodnim kvartalom. Isporuke pisača Direct-to-Shape porasle su 4,5 posto u usporedbi s 2. kvartalom 23. Isporuke u segmentu industrijskog tekstila porasle su 17 posto uzastopno u kvartalu. Isporuke industrijskih digitalnih pisača naljepnica i pakiranja porasle su za 2 posto u usporedbi s 2. kvartalom 2023.

Sjeverna Amerika zabilježila je ukupni rast isporuka od 4 posto, a središnja i istočna Europa imala je najveću regionalnu stopu rasta s isporukama poraslim za 14 posto. Isporuke u Kini blago su pale (2,9 posto) nakon vrlo snažnog drugog tromjesečja, dok je zapadna Europa zabilježila pad isporuka od 11,3 posto.