DOKAZ PREDANOSTI

Infinum postao domaća developerska agencija s certifikatom Poslodavac Partner

"Ponosni smo na ovaj certifikat jer dokazuje da se ulaganje u zaposlenike, kao i u razvoj zdrave kulture unutar kompanije isplatio."

Infinum postao domaća developerska agencija s certifikatom Poslodavac Partner

Hrvatska IT kompanija Infinum preuzela je svoj prvi certifikat Poslodavac Partner, kao priznanje za visokokvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima. Time je postao prva domaća developerska agencija s ovim priznanjem koje dodjeljuje SELECTIO Grupa.

"Ponosni smo na ovaj certifikat jer dokazuje da se ulaganje u zaposlenike, kao i u razvoj zdrave kulture unutar kompanije isplatio. Na tome kontinuirano radimo u posljednjih 18 godina, a osim nagrada, rezultat tog rada je i visoki stupanj povjerenja među timovima i zaposlenicima te naravno uspjesi u svakodnevnom poslovanju. Ovo nas priznanje motivira da nastavimo u istom smjeru i pružimo najbolje uvjete svim zaposlenicima", rekla je Tanja Bulbuk Jergović, potpredsjednica Uprave za upravljanje ljudskim resursima u Infinumu.

Ovo nije prva Infinumova nagrada za ljudske resurse; ove su godine po šesti put primili nagradu Najbolji poslodavac, koji dodjeljuje portal MojPosao, a biraju upravo zaposlenici.

"Infinum je pokazao da njeguje zdravo radno okruženje u kojem talentirani zaposlenici poput inženjera, analitičara, dizajnera i poslovnih stručnjaka ostvaruju svoj puni potencijal i uživaju brojne benefite. Posebno se ističu po razvijenoj kulturi dijeljenja znanja koja je vidljiva kroz Infinum Academy, besplatne tečajeve programiranja, dizajna i upravljanja projektima koje agencija organizira od 2015. godine. Ovakve su prakse odličan primjer za sve tvrtke kojima su inovacije i kontinuirani razvoj preduvjeti za poslovne rezultate", istaknula je Lara Šubić Šuša, voditeljica projekta Poslodavac Partner iz SELECTIO Grupe.

Analiza HR sustava Infinuma pokazala je i izrazito visoko zadovoljstvo zaposlenika kvalitetom komunikacije s menadžerima. Zaposlenici su istaknuli da se osjećaju slobodno tražiti pomoć, pitati za podršku, dati povratnu informaciju te da znaju da greške čine proces učenja.

Inače, Poslodavac Partner je najprestižniji regionalni certifikat za izvrsnost u HR-u koji trenutno broji stotinjak nositelja iz preko deset industrija, a iz SELECTIO Grupe ističu kako upravo IT industrija u 2024. bilježi najveći porast nositelja certifikata što pokazuje sve veća ulaganja u razvoj HR-a na IT sceni.

Da bi zadovoljili visoke HR standarde, svi nositelji certifikata morali su proći kroz detaljnu evaluaciju sustava upravljanja ljudskim potencijalima kojom se ocjenjuje iskustvo zaposlenika u sedam ključnih područja i deset ključnih HR tema.

Za Infinum, koji trenutno posluje u osam ureda u Europi i SAD-u te broji više od 400 zaposlenih, je to značilo da tim stručnjaka iz SELECTIO Grupe dobiva uvid u sve HR procese nakon čega ih uspoređuje s postavljenim standardima. Standardi prate poznatu Employer Partner metodologiju po kojoj je dosad provedeno preko 20.000 evaluacija HR sustava.