4ME KONFERENCIJA

Imaves predstavio sveobuhvatnu platformu za upravljanje IT uslugama

Imaves predstavio sveobuhvatnu platformu za upravljanje IT uslugama
Božidar Prezelj

Hrvatska tvrtka Imaves specijalizirana za unapređenje poslovnih procesa, digitalnu transformaciju i implementaciju globalnih platformi za upravljanje IT uslugama, održala je u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton konferenciju novog formata.

Riječ je o stručnom seminaru koji se fokusirao na samo jednu od niza platformi s kojima Imaves radi. Ovog puta, riječ je bila o rješenju 4me. Funkcionalnosti i već ugrađene mogućnosti u tom svjetskom softveru za upravljanje IT uslugama prezentirao je Zoran Habijan, glavni konzultant tvrtke, a predstavljene su i studije slučaja - pregled najboljih implementacija rješenja 4me kod Imavesovih hrvatskih i regionalnih korisnika.

Imaves je implementirao rješenje 4me u više filijala Addiko banke u Hrvatskoj i regiji, tvrtki Nexe Grupa, boutique softverskoj kompaniji Sistemaš te, naravno, u vlastitoj organizaciji.  

Inače, 4me je platforma za upravljanje IT uslugama koja funkcionira kao servisni portal za cijelu organizaciju, bez obzira na to koliko ona bila velika i koja objedinjuje ITSM, ESM i SIAM te omogućuje svim internim odjelima kao i vanjskim pružateljima usluga i korisnicima sigurnu i besprijekornu suradnju smanjujući složenost i poboljšavajući produktivnost.

Neke od tih funkcionalnosti posebno su istakli korisnici u svojim prezentacijama - primjerice funkcionalnosti koje su za okruženje s više dobavljača, zatim automatizacija ljudskih resursa, Katalog za upravljanje poslovnim uslugama, "Configuration management"...

Važno je istaknuti da svaka pojedina organizacija može biti konfigurirana prema svojim potrebama. Rješenje je prevedeno na pedesetak jezika, a ima i funkciju automatskog prevođenja - primjerice, ako klijent iz Austrije napiše u e-poruci tekst na njemačkom, 4me ga automatski prevodi na jezik primatelja.

"Dodatna vrijednost 4me platforme nalazi se i u njenoj iznimnoj fleksibilnosti naplaćivanja: broj licenci (4me accounta) praktično je neograničen. Naime, svaki account može imati veći broj korisnika, a sam broj licenci može se mijenjati prema svakodnevnim potrebama poslovanja, svakog mjeseca. Nema dodatne naplate. Kad ste kupili licencu – to je to. Tako je konfigurirana da svi koji sudjeluju u dostavi neke njegove usluge mogu raditi na jednoj, istoj platformi", izjavio je Milan Vesel, predsjednik uprave i izvršni direktor tvrtke Imaves.

Važno je napomenuti i kako su neovisni analitičari rješenje alat 4me uvrstili u najbolje rješenje Service Managementa.