IFA 2021: Izlagači rezervirali više od 80 posto izložbenog kapaciteta

IFA 2021: Izlagači rezervirali više od 80 posto izložbenog kapaciteta
Dražen Tomić / Tomich Productions

Berlinski IFA sajam potrošačke elektronike i kućanskih uređaja održat će se u normalnim uvjetima od 3. do 7. rujna, što znači da pandemija koronavirusa više ne može spriječiti znatniji intenzitet jedne takve manifestacije i to je odličan znak.

Prepoznali su to izlagači i gotovo pet mjeseci unaprijed, odmah nakon objave kako neće biti klasičnih restrikcija, na koje smo teškom mukom navikli u posljednjih više od godinu dana, rezervirali više od 80 posto dostunog kapaciteta!

Velika je to stvar jer prisjetimo se samo IFA sajma iz prošle godine. Održan uz stroge epidemiološke mjere dopustio je svega tisuću posjetitelja dnevno, umjesto 230.000, na koliko smo navikli u normalnija vremena. Srećom, stvari idu na bolje.

Organizatori su uvjereni da će se do rujna situacija oko koronavirusa na globalnoj razini promijeniti na bolje zbog svih mjera, ali i procijepljenosti ljude diljem svijeta. Naravno, sve to ne znači da će se išta prepustiti slučaju, organizatori napominju da će se uz zdravstvene službe koordinirati i razviti protokole za maksimalnu sigurnost.

Svakako, situacija u svijetu proteklih više od godinu dana promijenila je navike, a u smjeru tih promjena ide i IFA Berlin s onime što će se moći na njemu vidjeti.

"Posljednjih 12 mjeseci potpuno je redefiniralo vezu između ljudi i njihovih domova. Promijenio se način na koji jedemo i živimo, a samim time promijenilo se i ono što očekujemo i trebamo od kuhinja i domova u cijelosti. Imamo izražen porast potražnje za manjim i većim kućanskim uređajima, a ono što se nije promijenilo jest težnja potrošača za inovativnim proizvodima, kao i za novim tehnologijama, koje bi trebale poboljšati njihove živote", ističe Jens Heithecker, izvršni direktor (CEO) IFA sajma i izvršni dopredsjednik Messe Berlin.

Ujedno, svi oni koji neće moći uživo pratiti događanja, moći će to digitalnim putem, što znači da nitko ništa neće propustiti.