Hrvatski Telekom je Poslodavac Partner sedmu godinu zaredom

Hrvatski Telekom je Poslodavac Partner sedmu godinu zaredom

Foto: Dražen Tomić / Tomich Productions

HT je sedmu godinu zaredom nositelj prestižnog certifikata Poslodavac Partner, čime svake godine potvrđuje izvrsnost u provedbi procesa upravljanja ljudskim resursima i svoju predanost osiguravanju najvišeg zadovoljstva svojih zaposlenika. U čak 40 od 45 procesa analiziranih kroz CEP standarde Hrvatski Telekom je ostvario najveći broj bodova, čime se svrstava među najbolje poslodavce u Hrvatskoj.

U ovogodišnjem procesu certifikacije kompanija je ponosna na povećanje ukupnog broja bodova, a potvrđeni su najviši standardi iz područja ljudskih resursa u svih pet područja certificiranja: strategiji, regrutiranju i selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanju i razvoju, te odnosu sa zaposlenicima.

Među postignućima najviše se ističu kvalitetno dizajnirani sustavi procjene radne uspješnosti i nagrađivanja, dodatni oblici nagrađivanja zaposlenika te mogućnost osobnog razvoja putem različitih modernih sustava, što je dovelo do povećanja ostvarenih digitalnih trening sati za 300 posto u odnosu na prošlu godinu. Također, ističu se redovno i učestalo praćenje zadovoljstva zaposlenika dva puta godišnje te fleksibilni radni aranžmani koji su dodatno unaprjeđeni uvođenjem novog SmartWork modela koji omogućava rad od kuće i iz ureda, s fleksibilnim radnim vremenom i agilnim načinom rada.

„Certifikat Poslodavac Partner je potvrda kako je Hrvatski Telekom jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, a što je rezultat naših kontinuiranih napora da kolegicama i kolegama osiguramo najbolje uvjete rada i mogućnosti osobnog i profesionalnog rasta.

Tome svjedoči i nedavno interno istraživanje koje je pokazalo najviše zadovoljstvo zaposlenika u povijesti kompanije. To nam je svima poticaj da i dalje unaprjeđujemo postojeće i razvijamo nove aktivnosti usmjerene na dobrobit zaposlenika, te time doprinosimo i uspješnosti cijele kompanije“, poručio je Ivan Bartulović, član Uprave za ljudske resurse.

O brizi kompanije za vrijeme korone pohvalno se izjasnilo 100 posto zaposlenika, a čak 91 posto je zadovoljno omogućenom ravnotežom između privatnog i poslovnog života. Na to utječu i brojne pogodnosti koje zaposlenici uživaju, poput između ostalog plaćenog dopusta za roditelje prvašića, novčane naknade za rođenje djeteta, Dana s mamom i tatom na poslu, poklon za vjenčanje i brojnih drugih.

Hrvatski Telekom već tradicionalno promiče zdravlje zaposlenika kroz sufinanciranje sportskih aktivnosti i sistematskih pregleda koje u potpunosti financira kompanija, a intranet stranica 'Zdravko' obogaćena je raznim sadržajima koji promiču zdrav način života.

Kao društveno odgovorna kompanija, Hrvatski Telekom nastoji dati svoj doprinos razvoju zajednice u sklopu koje djeluje, zbog čega je osnovan i Klub volontera HT-a, u koji se već u prvom mjesecu od osnivanja prijavilo gotovo 200 zaposlenika.

Od osnutka do danas Klub je proveo pet akcija dobrovoljnog darivanja krvi na različitim lokacijama HT-a i nekoliko akcija pomoći različitim udrugama. Unutar kompanije djeluje i zaklada „Prijatelj“, koja pruža pomoć zaposlenicima HT Grupe i njihovim najbližima onda kada im je to najpotrebnije.

Još iz kategorije

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

IFA Global Market odgođen za 2021. unatoč velikom interesu

11.08.2020. komentiraj

Organizatori sajma IFA 2020 objavili su kako će se IFA Global Markets održat ponovno 2021. godine što je doneseno prije svega zbog ograničenosti putovanja i činjenici kako ovaj dio sajma IFA doslovno okuplja poslovne ljude iz svakog kutka svijeta.

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

MIT: Deep learning doseže svoje računalne limite

11.08.2020. komentiraj

Stručnjaci na prestižnom američkom Sveučilištu MIT su u suradnji s MIT-IBM Watson AI Lab, Underwood International College i brazilskim Sveučilištem Brasilia došli do saznanja da duboko učenje (eng. deep learning) polako ostvaruje svoje računalne limite.

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

HT uzeo investicijsku banku za prodaju Optima Telekoma

10.08.2020. komentiraj

Najjači domaći telekom operator Hrvatski Telekom angažirao je investicijsku banku za proces prodaje Optima Telekoma, objavila je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja. Naime, tako je po odluci AZTN-a agenciju obavijestio povjerenik Deloitte koji navodi kako će HT započeti s ispunjavanjem svoje obveze angažiranja investicijske banke za daljnji proces prodaje odnosno poduzima aktivnosti kojima bi se spriječilo moguće kašnjenje u pogledu ispunjenja obveza propisanih rješenjem AZTN-a o uvjetno dopuštenoj koncentraciji poduzetnika HT i Optima.