PRVI PUT

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost dodijelio nagrade za kibernetičku sigurnost

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost dodijelio nagrade za kibernetičku sigurnost

Hrvatski institut za kibernetičku sigurnost (HIKS) dodijelio po prvi put u Hrvatskoj godišnje nagrade i priznanja za iznimna postignuća u području kibernetičke sigurnosti u Republici Hrvatskoj. Svečanost dodjele nagrada održana je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.

Ova inicijativa ima za cilj poticanje izvrsnosti i inovacija te podršku razvoju kibernetičke sigurnosti u našoj zemlji, prepoznajući i nagrađujući pojedince za njihov izvanredan doprinos.

"Svjesni činjenice da kibernetička sigurnost postaje jedno od najvažnijih pitanja za moderno poslovanje, ovom inicijativom želimo zahvaliti pojedincima na njihovom predanom radu tijekom godine", ističe dr.sc. Drago Žagar, predsjednik HIKS-a, te dodaje kako se nada kako će zajednica u narednim periodima pokazati svu svoju snagu u dostizanju ciljeva sigurnosti i otpornosti.

Na temelju provedenog postupka vrednovanja, koji su provela stručna povjerenstva u skladu s "Pravilnikom o priznanjima i godišnjim nagradama", Skupština HIKS-a donijela je odluku o dodjeli nagrada za iznimna postignuća u 2023. u sljedećim kategorijama - za istaknutog pojedinca i dobio ju je Marko Gulan iz tvrtke Schneider Electric SEE; za istaknuti znanstveni rad dobio ju je Bojan Novković za područje kibernetičke sigurnosti; za istaknutog člana HIKS-a dobila ju je Kristina Leko Kuštrak, direktorica IT-ja u AKD-u;

CyberSecurity Sessions powered by HIKS, ističu organizatori, kao i CSC konferencija, će nastaviti biti centralne platforme razmjene iskustava, umrežavanja i suradnje stručnjaka iz područja kibernetičke sigurnosti.