HMD Global imenuje novog direktora product marketinga Adama Fergusona

HMD Global imenuje novog direktora product marketinga Adama Fergusona

HMD Global imenovao je Adama Fergusona direktorom product marketinga. Kao dosadašnji direktor marketinga za tvrtku OnePlus u Europi, Adam donosi bogato iskustvo u FMCG sektoru, a kako dodaju u HMD-u bio je na seniorskim marketing pozicijama u tvrtkama EE, Nestle i Unilever.

On će biti odgovoran za vođenje sveobuhvatne strategije marketinga tvrtke HMD Global u čitavom portfelju Nokia pametnih telefona i mobitela. Njegovo imenovanje slijedi odmah nakon imenovanja Stephena Taylora koji se pridružio kompaniji kao glavni direktor marketinga, jer HMD Global nastavlja s jačanjem svog voditeljskog tima nakon mnoštva najava novih proizvoda. Adam će biti izravno odgovoran Stephenu Tayloru s obzirom da obojica razvijaju dugoročnu strategiju rasta za cijeli portfelj Nokia telefona.

„Kao entuzijasta za mobilne uređaje, raduje me što sam se pridružio HMD Globalu, domu Nokia telefona. Nema puno uređaja koji privlače publiku i pobuđuju takvu lojalnost kao što to čine Nokia telefoni. Radujem se što ću sudjelovati u ovom naslijeđu i pomoći pružiti fanovima ono što očekuju - najbolje uređaje u kvalitetnom dizajnu i najnovijoj tehnologiji po pristupačnoj cijeni“, pojašnjava Adam Ferguson, direktor product marketinga u HMD Globalu.

„Radujem se što ću blisko surađivati s Adamom u njegovoj novoj ulozi i uvjeren sam da će tim puno toga naučiti iz njegovog iskustva. On je uistinu marketinški lider sa širokim iskustvom u FMCG sektoru, telekomunikacijama i potrošačkim tehnološkim poduzećima što će bez sumnje pomoći pokretanju naše marketinške strategije proizvoda u nove i uzbudljive smjerove“, tvrdi Stephen Taylor, direktor marketinga u HMD Global.

Adam Ferguson pridružuje se tvrtki, kako sami tvrde, u uzbudljivom trenutku nakon što je nedavno najavljen prvi 5G Nokia pametni telefon - Nokia 8.3 5G.  S najvećim brojem novih 5G radio mreža do sad, ovaj pametni telefon pruža zaista globalnu pokrivenost s bržim vezama, demonstrirajući posvećenost HMD Globala da svojim uređajima i u budućnosti zadovolji potrebe svojih kupaca širom svijeta.