HMD Global imenuje novog direktora product marketinga Adama Fergusona

HMD Global imenuje novog direktora product marketinga Adama Fergusona

HMD Global imenovao je Adama Fergusona direktorom product marketinga. Kao dosadašnji direktor marketinga za tvrtku OnePlus u Europi, Adam donosi bogato iskustvo u FMCG sektoru, a kako dodaju u HMD-u bio je na seniorskim marketing pozicijama u tvrtkama EE, Nestle i Unilever.

On će biti odgovoran za vođenje sveobuhvatne strategije marketinga tvrtke HMD Global u čitavom portfelju Nokia pametnih telefona i mobitela. Njegovo imenovanje slijedi odmah nakon imenovanja Stephena Taylora koji se pridružio kompaniji kao glavni direktor marketinga, jer HMD Global nastavlja s jačanjem svog voditeljskog tima nakon mnoštva najava novih proizvoda. Adam će biti izravno odgovoran Stephenu Tayloru s obzirom da obojica razvijaju dugoročnu strategiju rasta za cijeli portfelj Nokia telefona.

„Kao entuzijasta za mobilne uređaje, raduje me što sam se pridružio HMD Globalu, domu Nokia telefona. Nema puno uređaja koji privlače publiku i pobuđuju takvu lojalnost kao što to čine Nokia telefoni. Radujem se što ću sudjelovati u ovom naslijeđu i pomoći pružiti fanovima ono što očekuju – najbolje uređaje u kvalitetnom dizajnu i najnovijoj tehnologiji po pristupačnoj cijeni“, pojašnjava Adam Ferguson, direktor product marketinga u HMD Globalu.

„Radujem se što ću blisko surađivati s Adamom u njegovoj novoj ulozi i uvjeren sam da će tim puno toga naučiti iz njegovog iskustva. On je uistinu marketinški lider sa širokim iskustvom u FMCG sektoru, telekomunikacijama i potrošačkim tehnološkim poduzećima što će bez sumnje pomoći pokretanju naše marketinške strategije proizvoda u nove i uzbudljive smjerove“, tvrdi Stephen Taylor, direktor marketinga u HMD Global.

Adam Ferguson pridružuje se tvrtki, kako sami tvrde, u uzbudljivom trenutku nakon što je nedavno najavljen prvi 5G Nokia pametni telefon - Nokia 8.3 5G.  S najvećim brojem novih 5G radio mreža do sad, ovaj pametni telefon pruža zaista globalnu pokrivenost s bržim vezama, demonstrirajući posvećenost HMD Globala da svojim uređajima i u budućnosti zadovolji potrebe svojih kupaca širom svijeta.

Još iz kategorije

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

Poduzetnici traže transparentno trošenje EU novca koji će doći Hrvatskoj kao pomoć zbog korona krize

28.05.2020. komentiraj

Europska komisija predložila je plan za spas gospodarstva Europske unije vrijedan 750 milijardi eura, od kojih bi Hrvatska trebala dobiti deset milijardi eura. Ta značajna sredstva, ako budu mudro upotrjebljena, mogu učiniti veliku razliku u brzini oporavka hrvatskog gospodarstva. Na korištenje sredstava Europska komisija neće imati mnogo utjecaja, nego će nacionalne vlade same predlagati projekte za investiranje. Ono što UGP smatra najvažnijim u ovoj situaciji je potpuno transparentno korištenje tih sredstava.

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

Građani su podržavali zabranu rada nedjeljom, iako tada najčešće odlaze u kupovinu

28.05.2020. komentiraj

Mjesec dana nakon što je usvojena odluka o zabrani rada nedjeljom za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, Nacionalni stožer Civilne zaštite odlučio je navedenu odluku ukinuti i ponovno omogućiti rad trgovina nedjeljom, uz pridržavanje općih protuepidemijskih mjera.

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

Gotovina bi mogla biti još jedna žrtava koronavirusa

28.05.2020. komentiraj

Pandemija koronavirusa unijela je brojne promjene u našu svakodnevicu, a jedna od njih jest distanciranje od drugih osoba te izbjegavanje nepotrebnog kontakta. U tom smjeru išlo se s beskontaktnim plaćanjem i ljudi su se vrlo brzo navikli na to.