Gotovo nitko ne igra igre putem Netflixa

Gotovo nitko ne igra igre putem Netflixa
DepositPhotos

Netflix pokušava diversificirati prihode i to se vidi po činjenici da je prošle godine predstavljen katalog videoigara za iOS i Android korisnike. Iako streaming servis već nudi 24 igre i planira dodati još 26 do kraja godine, studija je pokazala da ih manje od jedan posto pretplatnika zapravo igra.

Prema Apptopii, u prosjeku 1,7 milijuna pretplatnika od njih 221 milijun igra Netflixove igre. Ukupno, preuzete su 23,3 milijuna puta.

Iako ovo jest određeni problem, nije ni blizu problematičan kao gubitak 200.000 pretplatnika tijekom prvog kvartala ove godine. Također, prognoze za naredni period nisu najbolje. Čini se da su igre samo jedan od loših poteza u posljednje vrijeme te potvrda da se Netflixovo vodstvo ne zna nositi sa situacijom u kojoj napokon imaju konkurenciju.

"Eksperimentirat ćemo s mnoštvom stvari, ali rekao bih da trenutno nam je prioritet kreirati svojstva koja su povezana sa svemirima, likovima i pričama koje gradimo", izjavio je direktor proizvodnje (COO) u Netflixu, Greg Peters.

Iako Netflix još uvijek nije pronašao veliku hit igru, ide u korak s vremenom kako bi ponudio novu pretplatu temeljenu na oglasima za korisnike jer želi nastaviti rasti i zarađivati.

U usporedbi s Apple Arcadeom, Netflix nema istu mogućnost eksperimentiranja "i isprobavanja hrpe stvari". S više od 200 igara, Arcade nudi klasične iOS igre i ekskluzivne naslove i u u paketu je sa svakom Apple One pretplatom.

Apple obogaćuje iskustvo korisnika paketnim uslugama kao što su Music, Arcade, TV+ i iCloud, dok Netflix tek treba generirati prihod od igara - što se za sada ne čini slučajem.

Ono što je također važno napomenuti je da kompanija nudi puno više igara na Android uređajima nego na iOS-u. Android također donosi iskustvo u paketu, budući da se sve igre može pronaći u Netflixovoj glavnoj aplikaciji, dok ih morate zasebno preuzeti na iPhone/iPad App Storeu.