Gotovo nitko ne igra igre putem Netflixa

Gotovo nitko ne igra igre putem Netflixa

Foto: DepositPhotos

Netflix pokušava diversificirati prihode i to se vidi po činjenici da je prošle godine predstavljen katalog videoigara za iOS i Android korisnike. Iako streaming servis već nudi 24 igre i planira dodati još 26 do kraja godine, studija je pokazala da ih manje od jedan posto pretplatnika zapravo igra.

Prema Apptopii, u prosjeku 1,7 milijuna pretplatnika od njih 221 milijun igra Netflixove igre. Ukupno, preuzete su 23,3 milijuna puta.

Iako ovo jest određeni problem, nije ni blizu problematičan kao gubitak 200.000 pretplatnika tijekom prvog kvartala ove godine. Također, prognoze za naredni period nisu najbolje. Čini se da su igre samo jedan od loših poteza u posljednje vrijeme te potvrda da se Netflixovo vodstvo ne zna nositi sa situacijom u kojoj napokon imaju konkurenciju.

"Eksperimentirat ćemo s mnoštvom stvari, ali rekao bih da trenutno nam je prioritet kreirati svojstva koja su povezana sa svemirima, likovima i pričama koje gradimo", izjavio je direktor proizvodnje (COO) u Netflixu, Greg Peters.

Iako Netflix još uvijek nije pronašao veliku hit igru, ide u korak s vremenom kako bi ponudio novu pretplatu temeljenu na oglasima za korisnike jer želi nastaviti rasti i zarađivati.

U usporedbi s Apple Arcadeom, Netflix nema istu mogućnost eksperimentiranja "i isprobavanja hrpe stvari". S više od 200 igara, Arcade nudi klasične iOS igre i ekskluzivne naslove i u u paketu je sa svakom Apple One pretplatom.

Apple obogaćuje iskustvo korisnika paketnim uslugama kao što su Music, Arcade, TV+ i iCloud, dok Netflix tek treba generirati prihod od igara - što se za sada ne čini slučajem.

Ono što je također važno napomenuti je da kompanija nudi puno više igara na Android uređajima nego na iOS-u. Android također donosi iskustvo u paketu, budući da se sve igre može pronaći u Netflixovoj glavnoj aplikaciji, dok ih morate zasebno preuzeti na iPhone/iPad App Storeu.

Još iz kategorije

Povećana potrošnja država na IT rješenja

Povećana potrošnja država na IT rješenja

28.01.2023.

Predviđa se da će svjetska državna IT potrošnja iznositi ukupno 588,9 milijardi dolara u 2023., što je povećanje od 6,8 posto u odnosu na 2022., prema Gartneru. “Vladine organizacije nastavljaju modernizirati naslijeđeni IT i ulagati u inicijative koje poboljšavaju pristup digitalnim uslugama budući da konstituenti sve više zahtijevaju iskustva koja su ekvivalentna online interakcijama s korisnicima u privatnom sektoru,” rekao je Daniel Snyder, direktor analitičara u Gartneru.

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

Infobip širi svoju konferenciju Infobip Shift i na SAD

28.01.2023.

Infobip Shift, jedan od najvećih i najpopularnijih europskih događaja za razvojne programere, imat će svoje prvo izdanje u SAD-u u Miamiju, Florida, 23. svibnja 2023. Ovim će preseljenjem konferencija, isprva smještena u Hrvatskoj, napraviti sljedeći korak u svojim nastojanjima doprijeti i osnažiti globalnu zajednicu programera.

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

GSMA očekuje rast posjetitelja na MWC 2023 u Barceloni krajem veljače

28.01.2023.

Čelnici GSMA predstavili su ključne teme za nadolazeći MWC23 u Barceloni. Novo izdanje najvećeg svjetskog sajma mobilnih tehnologija uključivat će obilje sadržaja o održivosti i prvi imerzivni prostor za pripovijedanje. MWC23 Barcelona traje od 27. veljače do 2. ožujka.