NOVA MOGUĆNOST

Google osjetno olakšava transakcije na Play Storeu

Google osjetno olakšava transakcije na Play Storeu
Antonio Jularić

Google Play Store podigao je posljednjih godina razinu sigurnosti do zavidnih razina, a uskoro će ona biti dodatno poboljšana kod svake transakcije.

Naime, korisnici koji su uključili biometriju, kao otključavanje otiskom prsta ili prepoznavanjem lica, više neće morati kod transakcija prolaziti dodatne provjere već će ta biometrija biti dovoljna da se one provedu. Iako mala, ova promjena je podosta praktična.

Iz Googlea tvrde da će se uvođenje dogoditi u nadolazećim tjednima, a pritom se naglašava da da potvrda kupnje funkcionira samo s transakcijama izvršenim putem sustava naplate Google Play.

A kako se to sve podešava? Vrlo jednostavo. Omogućite potvrdu kupnje na Google Playu tako da dodirnete svoju profilnu fotografiju u gornjem desnom kutu, a zatim Postavke > Potvrda kupnje. Obavezno omogućite biometrijsku provjeru kako bi Google Play mogao koristiti otisak prsta ili otključavanje licem za potvrdu kupnje.

Ako ste se prijavili na više Google računa na svom telefonu, morate ručno omogućiti opciju za svaki račun. Slično tome, provjeru kupnje potrebno je ručno omogućiti za svaki uređaj jer se opcija ne sinkronizira na uređajima povezanim s Google računom.

Nakon što omogućite potvrdu kupnje na Google Playu, sve će kupnje, uključujući knjige, filmove i transakcije unutar aplikacije, zahtijevati dodatnu potvrdu. Ujedno, ako imate djecu ili članove obitelji koji koriste vaš telefon ili Android tablet, potvrda kupnje može pomoći u izbjegavanju neželjenih transakcija.