Europske javne televizije potpisale višegodišnje ugovore o kapacitetu na primarnim TV pozicijama tvrtke SES

Europske javne televizije potpisale višegodišnje ugovore o kapacitetu na primarnim TV pozicijama tvrtke SES

Tvrtka SES objavila je da je potpisala višegodišnje ugovore o kapacitetu s više javnih europskih televizija u ukupnom iznosu od preko 66 milijuna eura retrogradno tijekom 2020. godine, osiguravajući milijunima kućanstava satelitske televizije širom Europe da nastave gledati SD i HD sadržaje vrhunske pouzdanosti.

Javne radiotelevizije koje su izravno potpisale ugovore sa SES-om uključuju ARD i ZDF iz Njemačke, BBC iz Velike Britanije, BVN iz Nizozemske dok su  TV5Monde i France 24 iz Francuske potpisale putem partnera Globecast. Na taj način SES je osnažio poziciju vodećeg svjetskog pružatelja sadržaja.

Budući da su tijekom 2020. godine na gotovo cijelu svjetsku populaciju utjecali neki oblici ograničenja uslijed COVID-19, javne televizije zabilježile su porast broja gledatelja u svim dobnim skupinama, koji su se oslonili na linearne televizijske programe kako bi dobili najnovije, službene i dobro istražene vijesti o pandemiji. Povećanje linearnog sadržaja u 2020. godini također učvršćuje poziciju satelita kao najpouzdanijeg načina emitiranja najširoj mogućoj publici i u najboljoj kvaliteti koju gledatelj želi.

Najnoviji sporazumi potpisani između javnih televizija i SES-a dokazuju da europske televizijske i radijske postaje koriste SES-ove satelite na glavnim orbitalnim pozicijama 19,2 stupnja istočno i 28,2 stupnja istočno kako bi dosegle više od 89 milijuna kućanstava satelitske televizije, nadmašujući ostale satelitske ili zemaljske operatere.

„Isporuka TV programa s pouzdanim informacijama i kvalitetnom zabavom važno je posebno u kriznim vremenima. Drago nam je što pomažemo najvećim imenima u europskoj radiodifuziji - ARD-u, ZDF-u, BBC-u, TV5Mondeu, France 24 i BVN-u - doprijeti do što većeg broja ljudi svojom ponudom javnih usluga“, rekao je Steve Collar, izvršni direktor tvrtke SES.

"Satelit je neprocjenjiv izvor distribucije danas i ostat će takav i u budućnosti, pružajući televizijskim i radijskim postajama najveći domet, neusporedivu pouzdanost, učinkovitost propusnosti i sposobnost isporuke vrhunske kvalitete sadržaja milijunima TV kućanstava u Europi“, pojašnjava Collar.

Još iz kategorije

Zaštitite svoje podatke prije nego se riješite medija za pohranu podataka

Zaštitite svoje podatke prije nego se riješite medija za pohranu podataka

02.03.2021.

Institut Ponemon u izvješću za 2017. godinu objavio je da u prosjeku svaki gubitak osjetljivog i(li) privatnog podatka korisnika ili klijenta košta 141 američki dolar, što nije mala stvar s obzirom da veće organizacije i kompanije imaju milijune takvih podataka u svojih arhivama, bilo da se radi o cloudu ili fizičkom načinu pohrane.

Paket24 dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

Paket24 dostavlja pakete do 10 kilograma na sve otoke

02.03.2021.

Hrvatska pošta je za sve otoke omogućila dostavu paketa mase do 10 kilograma putem usluge brze dostave Paket24. Izmjenama pravila o uručenju, usluga Paket24 izjednačena je s univerzalnom uslugom, a maksimalna masa umjesto dosadašnja dva kilograma iznosi 10 kilograma.

HANFA poziva na prijedloge i mišljenja o budućem EU pravnom okviru dijela kripto-imovine

HANFA poziva na prijedloge i mišljenja o budućem EU pravnom okviru dijela kripto-imovine

02.03.2021.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) poziva sve zainteresirane sudionike kripto tržišta i financijskog tržišta da predlože i komentiraju prijedlog Europske komisije kojim će se u budućnosti urediti regulatorni okvir za tržišnu infrastrukturu utemeljenu na tehnologiji decentraliziranog vođenja evidencije transakcija (tzv. DLT – Distributed Ledger Technology).