Dynamics Minds konferencija u Portorožu okupila više od 600 sudionika iz cijelog svijeta

Dynamics Minds konferencija u Portorožu okupila više od 600 sudionika iz cijelog svijeta

Konferencija DynamicsMinds održana u Portorožu od 22. do 24. svibnja 2023. godine, okupila je više od 600 sudionika iz cijelog svijeta te povezala međunarodnu zajednicu stručnjaka i korisnika Microsoft Dynamics i Power Platform rješenja. U posljednje tri godine, ovo je prva konferencija koja je u regiji okupila globalno najkvalitetnije i najstručnije predavače i Dynamics zajednicu te postala pravi „Dynamics Community get-together“.

Na konferenciji se govorilo o Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations, Business Central, Customer Care, Power Platform i drugim poslovnim sadržajima posvećenima razvoju karijere, strategiji partnerstva i promoviranju raznolikosti zaposlenika. Sudionici su mogli poslušati više od 130 predavača iz Microsofta i partnerskih tvrtki, među kojima je više od 40 nositelja titule "Microsoft Most Valuable Professional" (MVP), koji su među najutjecajnijim i najuglednijim stručnjacima za Dynamics i Power Platform rješenja.

Aleksandar Totović, Microsoft Dynamics Program Manager, komentirao je značaj ovakvih konferencija te istaknuo da predstavljaju sjajna mjesta da se sazna nešto novo, kao i za networking, razmjenjivanje iskustva, što je najvažnija stvar među ljudima koji se bave istim ili sličnim poslovima, te prilika za ostvarivanje poslovne suradnje.

„Dugo nismo imali događaj na kojem se sudionici mogu podružiti i razmijeniti znanje i vidjeti što je novo,“ rekao je Tomislav Bronzin, Microsoft Regional Director i MVP for Office Apps & Services, osnivač i CEO tvrtke CITUS.

„Naše je predavanje za biznis aplikacije bilo dosta neobično. Govorili smo o proširenom sustavu mix realityja te kako sa Power platformom kreirati takve aplikacije u 30 minuta. Neposredni povod za to je bio to što su naši developeri mjesecima razvijali slične aplikacije, a mi smo iz šale htjeli pokazati kako se prototip može napraviti puno brže. I u tome smo uspjeli“, objašnjava Bronzin.

Konferencija je okupila i niz predavača iz Sjeverne Amerike, među kojima je bila i Dona Sakar, direktorica za tehnologiju na području pristupačnosti (accessibility) u Microsoftu. „Dynamics Minds je konferencija na kojoj sam čula sadržaj koji nisam čula na drugim mjestima. Bila sam na više od 200 konferencija i često slušala isti sadržaj iznova i iznova. Ovdje je bilo drugačije - osjećala sam da su organizatori fantastično odabrali nove govornike i poticali ih da se uhvate u koštac s najmodernijim, ažurnim i relevantnim temama i da stvore sadržaj koji nikad prije nije bio prezentiran. Cijeli sam dan slušala stvari koje dosad nisam znala, a radim u Microsoftu!”, iskrena je Dona Sakar.

„Tijekom svog predavanja na Dynamics Mindsu sam se posebno fokusirala na priču o tome kako svi AI proizvodi koji se trenutno razvijaju moraju biti temeljito razmotreni iz perspektive odgovornosti i inkluzivnosti, jer su to izuzetno moćni alati, ali s velikom moći dolazi i velika odgovornost”, zaključila je DonaSakar.

Monique Hayward, Senior Director i Ecosystem Lead for Microsoft Business Applications, govorila je o tome što znači inkluzivna kultura i zašto je važna za Dynamics zajednicu. Ona je bila keynote govornica prvog dana konferencije i sudjelovala u različitim panel diskusijama.

„Microsoft Partner Magic Day bio je zaista glavna atrakcija! U prijatnom okruženju s partnerima govorili smo o tome kako se zaista povezati s Microsoftom kao partnerom. To je omogućilo našim partnerima da razumiju poslovanje, strategiju, posebno u području umjetne inteligencije i njezine integracije u portfelj proizvoda. Razgovarali smo o Microsoft partner programu koji je namijenjen je istinskom osnaživanju Microsoft partnera na svaki način“, podijelila je Monique Hayward.

Jerry Weber, Senior Product Marketing Manager, Business Applications, ISV Programs u Microsoftu, podijelio je svoje dojmove i entuzijazam o konferenciji. Tijekom svog govora govorio je o Microsoft poslovnim aplikacijama, Dynamics Power platformi i pomoći partnerima da se povežu s Microsoft tehnologijom.

Matthew Batterbee, Global GTM Solutions Director u Pax8, je na svom predavanju „Win More, Churn Less, Grow Faster” govorio o moći umjetne inteligencije za partnere tvrtke Microsoft, kako tvrtka podržava svoje partnere u razvoju njihovog poslovanja, bilo kroz Microsoft Cloud ili novu funkcionalnost - Copilot.

U panel-raspravi fokus je bio usmjeren na važnost mentorstva u Microsoft kanalu. „Ova konferencija je održana na prekrasnom mjesto i to je definitivno velika prednost, sve sesije koje sam imao sreće posjetiti su bile fenomenalne. zatim tu govornici, sam događaj i najneobičniji ključni govori (key notes) kojima sam prisustvovao. Govornici, bilo da su tehnički, funkcionalni, prodajno orijentirani ili vođstveni bili su sjajni, a kada je u pitanju sponzorstvo, ovo je jedan od najboljih štandova koje sam ikad imao kao sponzor. Bilo je toliko aktivnosti na našem štandu, te ne samo da ćemo se vratiti iduće godine, nego ćemoponovo biti sponzor i nastaviti podržavati ovaj događaj godinama koje dolaze!“ komentirao je Matthew Batterbee.

„Na konferenciji Dynamics Minds naglasak je stavljen na poslovni software,“ rekla je Gabrijela Vratarić, Customer Experience Expert at CITUS d.o.o. i Microsoft MVP. „Također, drago mi je da ovogodišnjoj konferenciji Dynamics Minds postoji ženska inicijativa Women in Dynamics. To je važno jer i mi smo ovdje, značajne smo, sve nas je više i doprinosimo razvoju tehnologije i struke. Hvala organizatorima na tome“, zaključila je Vratarić.

Dynamics Minds konferenciju je organizirala brzorastuća slovenska tehnološka tvrtka Docentric, u suradnji sa zajednicom stručnjaka i korisnika Dynamics rješenja. Sanja Kolundžija, Dynamics 365FO Software Architect u tvrtki DOCENTRIC, je na svom predavanju govorila o verziji Docentric free edition, koja poboljšava radne procese generiranja i distribucije dokumenata.

„Ideja o konferenciji razvila se spontano. Europi je posljednjih godina nedostajala ovakva vrsta događaja te smo odlučili da razvijemo projekt i na jednom mjestu okupimo stručnjake iz Sjeverne Amerike i Europe. Cilj je bio omogućiti svim profesionalcima da dodatno razviju svoje vještine i prodube svoje znanje te razmijene ideje i iskustva. Željeli smo im omogućiti da se povežu s novim kontaktima i obnove stare, kao i da od Microsoft stručnjaka, iz prve ruke, čuju koja je njihova vizija i kakvi su planovi za budućnost“, podjelila  je Sanja Kolundžija.